Az Alibaba beszéd­asszisztense kerül a BMW modelljeibe

Az Alibaba beszéd­asszisztense kerül a BMW modelljeibe

2019. január 11. 07:56, Péntek
A mostani bejelentés megerősítette a korábban megjelent híreket.

A BMW lesz az első autógyártó, amely alkalmazni fogja a kiválasztott modellekben az Alibaba A.I. Labs nevű részlege által kifejlesztett intelligens beszédasszisztenst. Ahhoz, hogy a Tmall Genie nevű megoldást használni lehessen, nincs szükség okostelefonra. A zökkenőmentes integráció elősegítésére a német gyártó számos szórakozási és vásárlási lehetőséget biztosít a kínai felhasználók számára. A Tmall Genie teljes integrációja az év során valósul meg.

Az intelligens beszédasszisztens integrálása egy további következetes lépés a BMW részéről abba az irányba, hogy építse Kínában a digitális ökorendszerét. A BMW Connected szolgáltatást már 1,5 millióan alkalmazzák az ázsiai államban. A BMW Conntected azon ügyfelei, akik egy Tmall Genie-kompatibilis eszközzel rendelkeznek képesek átvizsgálni a járművük állapotát az otthonukból. A beszédvezérlés segítségével lekérhető a saját gépkocsi töltöttségi szintje vagy vezérelhetők az egyes funkciói. Mindegyik BMW-modellt ellátták beépített SIM-kártyával, amely lehetővé teszi a folyamatos online kapcsolatot.


Lehetőség van az összes funkció akár útközben való használatára is, így például lehetővé válik az online megrendelések leadása, az aktuális moziműsorról való tájékozódás, a kedvenc zenelejátszási listák meghallgatása és a helyi időjárás lekérdezése. Az ügyfelek összesen több száz Tmall Genie funkció közül választhatnak, az információk egy része szöveges vagy képi formában is megjelenik a BMW-kbe épített kijelzőkön. Dieter May, a BMW digitális termékekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke kifejtette, hogy a Tmall Genie integrálásával kiegészítik azt a digitális ökorendszert, amely az ügyfelek számára teljesen új lehetőségeket kínál az autóban, ezzel pedig egy teljesen új mérföldkőhöz érkeztek.

2017 decemberében derült ki, hogy együttműködik az Alibaba és a BMW, s a kínai óriáscég digitális asszisztense megjelenik majd a német gyártó Ázsiában értékesített járműveiben. Az Audi, a Daimler és a Volvo szintén az Alibaba beszédasszisztensére építenének.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások