Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Note 7

Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Note 7

2019. január 11. 13:34, Péntek
Az alacsony árhoz kellemes hardver társul, a gyártó ismét nagyot dob.

A Xiaomi hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb megoldásáról, amely sokak véleménye szerint nagyon kedvező ajánlatként fut be a piacon, hiszen itt meglehetősen erős specifikációt társítanak igencsak kedvező kereskedelmi árral, így a telefon gyorsan népszerűvé válhat. Lássuk, pontosan mit kínálnak a vásárlóknak a siker reményében.

A Redmi Note 7 egy 6,3 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely a 2340 x 1080 pixel felbontást támogatja, egy esőcsepp formájú bevágás kíséretében. A teljesítményről a Snapdragon 660 chip gondoskodik, mégpedig 3, 4, vagy 6 GB memória, egy 32 vagy 64 GB-os belső tároló, valamint egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor társaságában, amihez a Quick Charge 4 és a Type-C USB csatlakozik még. A cég meghagyta a hagyományos jack-dugót, de még az infravörös-portnak is maradt hely, a Pro változat pedig még erősebb hardvert kínál majd nekünk, amikor hivatalosan is elérhetővé válik – ez a közeljövőben, alig néhány héten belül bekövetkezhet.


A lényeg talán a kamerákon van, hiszen a hátoldalon egy iker-modul helyezkedik el, amely egy 48 és egy 5 megapixeles példányra épül. Itt lehetőség nyílik a pixelek kombinálására (4 pixelből moshatunk össze egyet) ami különösen az éjszakai felvételeknél emeli majd a minőséget, míg az előlapon egy 13 megapixeles szelfikamera áll rendelkezésünkre, AI-funkciókkal és arcfelismeréssel, ami persze a gyors feloldásban is segít majd. Ami a hivatalos árakat illeti, itt 147 dollártól indulunk, ez egészen 206 dollárig mehet fel a memória és a tároló méretétől függően, ami nagyon kedvezőnek mondható, bár a Pro nyilván ennél valamivel drágább lesz, amiért viszont IMX-szenzort kapunk a Sonytól (az erősebb chip mellett).

A hivatalos megjelenés a kínai piacon január 15-én esedékes, ezt valamivel később követi majd a többi régió.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások