Csatlakozók és gombok sincsenek a Meizu telefonján

Csatlakozók és gombok sincsenek a Meizu telefonján

2019. január 24. 15:37, Csütörtök
A cég minden csatlakozót száműzött a készülékről, a kijelzőre bízva több feladatot.

Az Apple már évekkel ezelőtt elkezdte a megmaradt hagyományos gombok száműzését, elég jól haladnak ezen az úton, itt azonban még Tim Cook cége sem jutott el odáig, hogy gyakorlatilag minden csatlakozót elhagyjon az új készülékekről. A Meizu most (egy kínai riválisát követve) ezzel próbálkozik meg, első látásra sikerrel.

Az egyszerűen csak „Zero” névre keresztelt friss okostelefon egy nagy, 5,99 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely a beépített technológiáknak köszönhetően egyúttal hangszóróként és ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, hiszen ezen opciókat is sikerült integrálni a panelbe. A támogatott felbontás a QHD, ehhez OLED-panel, valamint a Snapdragon 845 chip társul, ez utóbbi nyilván minden helyzetben megfelelő teljesítményt biztosít majd. A memória és a belső tároló méretét ezúttal nem emelik ki, ennek jelentőségét ugyanis messze meghaladja a csatlakozók és fizikai gombok száműzésének ténye, míg a telefon a Bluetooth 5.0-t és vezetéknélküli USB-t is támogat, az USB 3.0 szabványnak megfelelő átviteli sebességgel.


Csak vezeték nélkül lehet tölteni

A kerámia unibody-burkolatot egyedül a hátoldali és előlapi kamera töri meg, előbbi egy 12 és 20 megapixeles érzékelő párosából álló iker-modul, míg utóbbi egy 20 megapixeles példány – az előlapon éppen akkora kávát hagytak meg, hogy ez a modul elférjen itt. A telefon 7,8 mm vastag, itt viszont már nem találjuk meg a hagyományos jack-dugót, a töltéshez szükséges csatlakozót, vagy akár a hangszórót jelző apró rácsot, mivel mindössze 2 apró lyuk jelenik meg a listán, előbbi a mikrofont segíti, utóbbi pedig a hard reset opcióját teszi elérhetővé. A vezetéknélküli töltés 18 watton történik, a készülék szélein pedig haptikus visszajelzést támogató érzékelők kaptak helyet, leváltva a hagyományos gombokat.

A SIM-kártyáknak megtartott slot is hiányzik innen, tehát a készülék beágyazott SIM-mel jelenik meg, ami viszont némileg késlelteti a megjelenést, hiszen a kínai szolgáltatók jó részére még komoly munka vár ezen a területen.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások