Az Internet Explorer már nem is nevezhető böngészőnek

Az Internet Explorer már nem is nevezhető böngészőnek

2019. február 11. 08:27, Hétfő
A Microsoft illetékese arra szólította fel a felhasználókat, hogy ne használják az elavult böngészőt.

Chris Jackson, a redmondi cég kibervédelmi szakértője blogbejegyzésében bírálta az Internet Explorert és - közvetve - az azt alkalmazó felhasználókat, illetve cégeket és szervezeteket is. A szakember óva intett mindenkit az elavult szoftver használatától. Bár az Internet Explorert már évekkel ezelőtt nyugdíjazta a Microsoft, ennek ellenére számos vállalat és szervezet számítógépein még mindig ez a böngésző fut.

A menedzser meglehetősen élesen fogalmazott: többek között azt írta, hogy ideje lenne befejezni, hogy az Internet Explorert egyáltalán böngészőnek hívják. A szoftver ugyanis a legjobb esetben is csupán egy kompatibilitás-megoldás, hiszen például a legújabb webes szabványokat egyáltalán nem támogatja. Viszont az tény, hogy lehetővé teszi az emberek, hogy régebbi webes alkalmazásokhoz hozzáférjenek, de böngészőként már nem lenne szabad alkalmazni.

A Microsoft egyébként azért is van bizonyos mértékben csapdahelyzetben, mert miközben az Internet Explorer további használata ellen kampányol, az Edge sem nevezhető sikertörténetnek. Az Edge nem is érhető el például a Windows 7-re, míg az IE igen. S tavaly decemberben kiszivárgott, hogy a jövőben a Microsoft a Windows 10 esetében egy Chromiumon alapuló böngészőt alkalmaz majd, amelynek a kódneve Anaheim és amelynek jelenleg is zajlik a fejlesztése. Az új szoftver külsőre nagyon hasonló lesz, mint az Edge és még az is lehet, hogy a végleges neve is ugyanaz lesz. Mindenesetre az EdgeHTML-t eltemette a tengerentúli konszern.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások