Kiszivárogtak az Apple idei újdonságai

Kiszivárogtak az Apple idei újdonságai

2019. február 23. 11:44, Szombat
A telefonok mellett új táblák, fülhallgatók, okosóra, valamint Mac-számítógépek is jönnek.

Bár még meglehetősen messze vagyunk az Apple szokásos őszi bemutatójától, a cég soron következő rendezvénye már márciusban megérkezik, így a külső források logikusnak látták összefoglalni az idén várható újdonságokat.

Az okostelefonok területén ezúttal is 3 különböző példányra számíthatunk, sorrendben 5,8, 6,5, illetve 6,1 hüvelykes kijelzővel. A hivatalos név az iPhone XI, XI Max, valamint az iPhone XR lesz (ez utóbbi nyilván a második generációt jelenti), a kijelzőtechnológia terén pedig megmarad a vegyes felállás, vagyis a legolcsóbb változat továbbra is LCD-panelre támaszkodik majd. A burkolat terén a Google Pixel 3 esetében látott „frosted-glass” megoldást vehetik át, ehhez pedig javított Face ID, hosszabb üzemidő, valamint fordított, „bilaterális” vezetéknélküli töltés csatlakozna, a két drágább példány esetében hátoldali tripla-kamerával, amely 3D-térérzékeléssel emelné a minőséget. Az USB-C alkalmazása egyelőre elmarad, ez talán 2020-ban jön majd el, a telefonok pedig UWB-antennákkal szolgáltatnának további funkciókat (lásd nyomon követés, alacsony fogyasztású kommunikáció egyéb eszközökkel, vagy akár testünk bizonyos jellemzőinek folyamatos megfigyelése, amely az edzés során jöhet jól).


A táblák vonalán egy frissített, a 9,7 hüvelykes kijelzőt 10,5 hüvelykesre lecserélő iPad futhat be, amely a dizájn tekintetében is jelezhet némi változást. Ezzel kapcsolatban már a március 25-én esedékes rendezvényen megismerhetünk néhány részletet, de logikusnak tűnik, hogy az iPad Pro újítása fokozatosan a többi modellnél is megjelenik majd. Az iPad mini 4 eközben új chippel frissül, mivel az A8 már meglehetősen koros. Az ötödik generációs Apple Watch eközben kerámia külsővel, valamint ECG-funkcióval újulna meg, amely azonban egyelőre csak az USA-ban elérhető. A megjelenés szeptemberben várható, így ez addig változhat, míg az új AirPod-ok már az első félévben felbukkanhatnak, ezeket már az említett rendezvényen bemutathatják, nagyjából változatlan külsővel, ám fekete színben. A Mac-vonalon eközben komoly változtatásokra számíthatunk, a MacBook Pro például új külsővel és 16-16,5 hüvelykes kijelzővel futhat be, de elérhető lesz egy 13 hüvelykes példány is, miközben dolgoznak egy 31 hüvelykes 6K-monitoron.

A cég eközben az iPhone SE típust is hozzáadta a készletkisöprési listához, méghozzá 100 dolláros akcióval. A készlet méretét nem ismerjük, de elképzelhető, hogy ez már csak néhány hónapig tart majd ki.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások