Érkeznek az első 1 terabájtos microSD-kártyák

Érkeznek az első 1 terabájtos microSD-kártyák

2019. február 26. 15:24, Kedd
A Mobil Világkongresszuson két gyártó is bemutatta az adattárolóit.

A Micron és a Western Digitalhoz tartozó SanDisk is bejelentette, hogy 1 terabájtos microSD memóriakártyát dobott piacra. A SanDisk terméke 160 MB/s-os maximális olvasási és 90 MB/s-os maximális írási sebességgel rendelkezik. A Micron c200 microSDXC UHS-I típusú adattárolójának pedig 100 MB/s a maximális olvasási sebessége, míg a maximális írási sebessége 95 MB/s.

A SanDisk 1 terabájtos microSD memóriakártyája áprilistól lesz elérhető 449,99 dolláros bevezető áron, míg a Micron terméke szintén a második negyedévtől kerül a boltokba, a bevezető ára ugyanakkor egyelőre nem ismert. A c200 a világ első olyan microSD memóriakártyája, amely a Micron 3D QLC NAND technológiájára épül, s a cég szerint költséghatékony megoldás lehet a 4K-videók, digitális képek és játékok tárolására a mobiltelefonokon és más eszközökön. Aravind Ramamoorthy, a Micron NAND megoldásokért felelős igazgatója közölte, hogy az új 1 terabájtos memóriakártya lehetővé teszi a fogyasztók számára a tartalmak megragadásának, megosztásának és tárolásának a szabadságát.


Az 1 terabájtos SanDisk Extreme UHS-I microSDXC-kártya nem csupán az eddiginél nagyobb tárolókapacitást, hanem nagyobb sebességet is kínál a kiváló minőségű fotókhoz és videókhoz az okostelefonok, a drónok és az akciókamerák esetében.

Januárban a Lexar dobta piacra az első 1 terabájtos SDXC-kártyát, amely az adatokat maximum 95 MB/s-os sebességgel olvassa és 70 MB/s-os sebességgel írja, ami tökéletesen megfelel akár a 4K-videók rögzítésére is. Az adattároló ajánlott ára az Amerikai Egyesült Államokban 499,99 dollár. Érdekesség, hogy a SanDisk már 2016 szeptemberében bemutatott egy 1 terabájt tárolókapacitású SDXC memóriakártyát, de a termék soha nem került sorozatgyártásba.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások