Windows 10 - törlődni fognak a rosszul sikerült frissítések

Windows 10 - törlődni fognak a rosszul sikerült frissítések

2019. március 13. 07:34, Szerda
A felhasználók egy részének rossz tapasztalatai vannak az operációs rendszer javításaival. Ezt orvosolná a Microsoft.

Egy új módosítás értelmében a jövőben kevésbé okoznak majd problémát a Windows 10 alatt a rosszul sikerült frissítések. A Microsoft tavaly októberben jelezte, hogy kénytelen visszavonni a Windows 10 operációs rendszerhez kiadott 1809-es verziószámú frissítését, mert az számos felhasználónál komoly problémát okozott. Volt, akinek a csomag feltelepítése után egyszerűen eltűntek a személyes adatai, például a Dokumentumok és a Képek mappák tartalmai. Az óriáscég a helyzetet eleve megelőzhette volna, mert pontosan tisztában volt azzal, hogy a 1809-es csomag komoly problémákat okozhat. A Windows Insider Program résztvevői ugyanis több alkalommal is beszámoltak a hibajelenségről - többek között 2018 júniusában és augusztusában. De nem ez volt az első eset, amikor a frissítések kisebb vagy nagyobb problémákat okoztak.

A Windows 10 esetében egyáltalán nem mindig zökkenőmentes a javítások és a frissítések telepítése. Amennyiben valamelyik kiadott javítással probléma van, akkor többnyire csak a manuális eltávolítás segít. A jövőben viszont az operációs rendszer egy külön banner segítségével fogja jelezni a felhasználónak, ha eltávolított néhány korábban telepített frissítést, mert azokkal gond volt és egy újraindítás után visszaállhat a korábbi eredeti állapotába a Windows 10. Az ok egyszerű: az operációs rendszer automatikusan észleli majd, ha az egyik javítás "beragadt" és eltávolítja azt, ráadásul utána 30 napig nem is telepíti azt újra.

A megoldás csak az automatikus frissítési funkció alkalmazásakor érhető el, a felhasználók általi manuális keresések esetében nem. Azokat a problémákat továbbra sem orvosolja a rendszer, amikor egy frissítés telepítése lefagy vagy folyamatos újraindulást generál. Ilyenkor továbbra is a manuális javítás és eltávolítás marad az egyetlen lehetőség.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások