Android - felmérné a felhasználók igényeit a Google

Android - felmérné a felhasználók igényeit a Google

2019. március 22. 14:49, Péntek
A webes konszern arra lesz kíváncsi, hogy az emberek melyik böngészőt akarják használni.

Az Európai Bizottság júliusban szabott ki 4,34 milliárd eurós bírságot az óriáscégre az európai uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. Az EU szerint a Google 2011 óta jogellenes korlátozásokat vezetett be az Android eszközgyártók és mobilhálózat-üzemeltetők számára annak érdekében, hogy bebetonozza erőfölényét az általános internetes keresés területén. A döntés ellen fellebbezett a társaság.

A Google elkerülné a további büntetéseket, ezért Európában a következő hónapokban fel akarja mérni, hogy melyek az új és a meglévő androidos készülékeken az internetezők kedvenc böngészői, s melyik keresőalkalmazásokat használják - minderről Kent Walker, a vállalat globális ügyekért felelős alelnöke írt a blogbejegyzésében. A menedzser azt ugyanakkor nem közölte, hogy a felmérés miként néz majd ki a gyakorlatban.

Walker közölte, hogy mindig igyekeztek az emberek számára a legjobb és leggyorsabb válaszokat biztosítani, származzanak azok akár közvetlenül tőlük, akár a szakemberektől. A legújabb változásokkal is azt akarják bemutatni, hogy továbbra is elkötelezettek amellett, hogy nyíltan és bizonyos elvek mentén működjenek. Az üzletember rámutatott, hogy az Android alatt mindig is lehetőségük volt a felhasználóknak arra, hogy az előre feltelepített szoftverektől függetlenül tetszőleges böngészőket és keresőket telepítsenek a készülékeikre. Ezt támasztja alá az is, hogy egy tipikus Android-használó általában 50 további alkalmazást telepített az okostelefonjára. Azt ugyanakkor Walker nem árulta el, hogy ezek közül mennyi volt az alternatív böngésző és kereső.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások