Amazon - tíz év múlva jöhetnek az automatizált raktárak

Amazon - tíz év múlva jöhetnek az automatizált raktárak

2019. május 7. 08:12, Kedd
A tapasztalatok alapján a technika még nagyon távol van attól, hogy megvalósítható legyen a teljesen automatizált munkahely.

Az Amazon évek óta azon dolgozik, hogy a különböző folyamatokat automatizálja. A kereskedelmi konszern már régóta alkalmaz robotokat a raktáraiban. Céljuk az, hogy a megrendeléstől a kiszállításig minden automatizálva legyen. Scott Anderson, az Amazon Robotics Fulfillment vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy amíg ez megvalósul, legalább tíz évnek kell eltelnie. Azok a technikák ugyanis, amelyek lehetővé teszik, hogy egy robot egy terméket kivegyen a tárolójából anélkül, hogy bármi másban kárt tegyen vagy több terméket egyszerre felvegyen, a következő esztendőkben nem lesznek elérhetők. Az emberek ezen a területen még felülmúlják a gépeket.

Anderson hozzátette, hogy a technika a jelenlegi formájában nagyon korlátozott és nagyon messze van attól a szinttől, amire a teljesen automatikus munkahely létrehozásához szükség lenne. A menedzser egy Baltimore városában lévő raktárban vezette körbe az újságírókat és hangsúlyozta, hogy félreértés, hogy az Amazon hamarosan teljesen automatizált raktárakat fog működtetni.

A társaság csak az Amerikai Egyesült Államokban 110 raktárat, 45 csomagelosztó központot és több mint 50 kézbesítési állomást üzemeltet, valamint 125 000 teljes munkaidős raktári munkást foglalkoztat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások