Új részletek derültek ki a Facebook kriptovaluta-projektjéről

Új részletek derültek ki a Facebook kriptovaluta-projektjéről

2019. május 6. 23:20, Hétfő
A társaság gőzerővel dolgozik a Libra belső kódnevű programján.

Tavaly decemberben vált ismertté, hogy virtuális fizetőeszközt fejleszt a Facebook, amely az új digitális pénzt a WhatsAppon belül bonyolított tranzakciók során használná. Az új megoldás egy úgynevezett stablecoin lenne, vagyis egy olyan kriptovaluta, amelynek az értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve. Ezáltal elkerülhetők lennének a nagy árfolyamváltozások. Az új fizetési funkció először várhatóan Indiában fog bemutatkozni.

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy az új virtuális fizetőeszközre a megjelenített hirdetések megtekintésével tehetnek majd szert a WhatsAppot használó személyek. A Facebook a projekthez számos szakembert toboroz, emellett partnercégeket is keres. Az utóbbiak közé fog tartozni a Visa és a Mastercard is.

A tervezett digitális pénzrendszert nem csupán a közösségi portál szolgáltatásai keretében használhatnák az internetezők, hanem más online platformokon is. A Libra a blokklánc technológiára épül majd és a társaság elkerülné az árfolyam-ingadozások mellett a hitelkártya-tranzakciókkal után keletkező különböző díjak és illetékek megfizetését is.

Ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a Facebook talál-e olyan partnereket a Visa és a Mastercard mellett, amelyek vonzóvá tehetik a Librát a felhasználók számára. Jelenleg még az sem ismert, hogy melyik vállalkozásokkal egyeztet a konszern. Mindenesetre a vállalat a projekt támogatására egymilliárd dollár befektetést akar összegyűjteni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások