Jön a System Shock 2: Enhanced Edition

Jön a System Shock 2: Enhanced Edition

2019. augusztus 13. 07:50, Kedd
A jelek szerint a közeljövőben nem maradunk System Shock nélkül.

A Nightdive Studios emberei nem sokat gondolkodnak azon, mivel is töltsék a szabadidejüket, hiszen láthatóan ez a fogalom ismeretlen a számukra. A Turok franchise és a Forsaken visszatérése, illetve a System Shock Enhanced Edition megjelenése után ma hivatalosan is bejelentették a System Shock 2 Enhanced Edition-t. Ennél többet nem tudunk, de a harmadik rész premierje előtt épp időszerű kiadni az egyik legjobb játéknak vélt második rész új változatát.

Íme a játék hivatalos szinopszisa: Alig 100 évvel azután, hogy először ember járt a Holdon, az emberiség már kolonizálta a Naprendszert. Ezeket a kolóniákat hatalmas megakonglomerátumok irányítják, ezek közül az egyik legnagyobb a TriOptimum. Pletykálnak róla, hogy a TriOpt furcsa kutatásokat végez a Társaság laborjaiba bezárt embereken. Aztán egy TriOptimum alkalmazott olyat tesz, amelyre senki nem számít: feloldja az etikai megkötéseket a Citadel Űrállomás mesterséges intelligenciáján, Shodanon. Hogy ennek mi lett a vége, sejthető: módszeres gyilkolás, ahogy az elszabadult MI-k általában teszik. Ám mielőtt Shodan világpusztító tervét végrehajthatná, egy hacker eljut a központi modulig, és elpusztítja nemcsak az űrállomást, de magát Shodant is.

Amikor mindez kiderül, általános lázadások törnek ki a megatársaságok ellen. A nemzeti kormányzatok létrehozzák az UNN-t; ez a világkormányzati szerv próbálja bizonyos fokig irányítani és ellenőrizni a társaságokat. Valamivel több mint 30 évvel később, egy hatalmas technikai felfedezés és azt követő hosszas politikai küzdelem után a TriOptimum legyárt egy fénynél gyorsabb űrhajót, a Von Braunt. Az UNN amiatt, hogy ne a TriOptimum legyen az elsődleges haszonélvező, csakis UNN katonai kísérettel engedi el első útjára. Az utazás alatt azonban valami borzalmas dolog történik...




Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások