Félmilliárd forint adót csalt el a mobiltelefonok után

Félmilliárd forint adót csalt el a mobiltelefonok után

2019. szeptember 23. 23:11, Hétfő
Félmilliárdos adócsalás miatt emeltek vádat egy mobiltelefonokkal kereskedő szerb férfi ellen - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a férfit az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A férfi 2010 tavaszán alapított kiskunhalasi székhellyel egy egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek székhelyét a 2011-ben Szegedre helyezte át. A cég fő tevékenységi köre elektronikus híradástechnikai berendezések és alkatrészek nagykereskedelme volt, ezen belül is elsősorban mobiltelefonokat importált az Európai Unió területéről.

A vádirat szerint 2010-ben és 2011-ben a gazdasági társaság több mint két milliárd forint értékben hozott be mobiltelefonokat, melyeket belföldön adott el. Az általános forgalmi adó befizetésének kikerülése érdekében a műszaki cikkeket azonban papíron román, német és cseh cégeknek értékesítette tovább, ezzel 571 millió forint kárt okozva a magyar költségvetésnek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások