Kijelző veszi körbe a Xiaomi új telefonját

Kijelző veszi körbe a Xiaomi új telefonját

2019. szeptember 25. 13:13, Szerda
A cég új értelmet ad a csaknem a teljes felületet lefedő kijelző fogalmának.

A Xiaomi esetében a Mi Mix család keretei között láthattunk már több érdekes megoldást, itt az idei év elején már egy 3 kijelzőt kínáló koncepciót is megismerhettünk. Most a sorozat újabb példánya helyett egy koncepcióról rántották le a leplet, amely mindkét oldalon egyazon kijelzőre támaszkodik.

A Mi Mix Alpha névre keresztelt típus egy rövid videóban vehető szemügyre, ez az illetékesek magyarázata szerint a „4D surrounding curved display” névre keresztelt panelre helyezi a hangsúlyt. A névnek megfelelően a panel 180 fokban hajlított, ez tehát az előlap mellett a hátoldalon is rendelkezésünkre áll majd, bár a teljes felület 180,6 százalékát fedik le, virtuális gombokkal, a széleken elhelyezett információs- és értesítősávval. A fenti számból gyorsan levonhatjuk a következtetést, hogy a megmaradó 19,4 százalék a vékony alsó és felső kávának, valamint a hátoldalon megmaradó vastagabb sávnak jut, ez utóbbi pedig egy 108 megapixeles kamerának ad helyet, amely szoftveres megoldással állít majd össze kiemelt minőségű, 27 megapixeles felvételeket, egy 20 megapixeles ultra-nagylátószögű, valamint egy 12 megapixeles telefotó kamerával kiegészülve.


Külön szelfikamerára itt már nincs szükség, hiszen a hátoldal jelentős részét is lefedő méretes kijelző révén feleslegessé válik a további érzékelők elhelyezése, ami pedig a hardver további elemeit illeti, itt a Snapdragon 855 Plus chip, a 12 GB-ra rúgó memória, az alapesetben már 512 GB-os belső tároló, a szintén némileg nagyobb, ezúttal 4050 mAh-s akkumulátor, valamint az általa támogatott 40 wattos gyorstöltés érdemel még említést. A szoftveres oldalon az Android 10 és az MIUI 11 felület jelenik majd meg, viszont az 5G-elérést is teljes mértékben támogatják.

A cég korlátozott példányszámban, valószínűleg nem minden országban dobja piacra a megoldást, amelynek ára 2800 dollárnak felel meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások