Mini-LED kijelzőt kaphatnak az Apple termékei

Mini-LED kijelzőt kaphatnak az Apple termékei

2019. október 1. 10:35, Kedd
Az új képernyővel szerelt modellek a következő két évben jelenhetnek meg a piacon.

Az Apple ügyeiben jól értesültnek számító Ming-Chi Kuo elemző azt közölte, hogy az Apple azt tervezi, hogy a következő két esztendő során az iPad és a MacBook készülékek csúcskategóriás változatait úgynevezett Mini-LED kijelzőkkel látja el. A technológiát azért választotta a cég , hogy az OLED-paneleknél ismert beégés problémát elkerülje.

Az óriáscég a táblagépeit és a notebookjait klasszikus LED-panelekkel árulja. Ez változhat meg a következő két éven belül, amikor 2020 vége és 2021 közepe között Mini-LED képernyők kerülhetnek a legdrágább iPad és MacBook változatokba. Ez azt jelenti, hogy egy eszközbe akár 10 000 darab 200 mikrométernél kisebb LED-et is beépíthetnek majd. A lépés emellett azt a célt is szolgálná, hogy a társaság csökkenteni tudja a függőségét a számára OLED-paneleket szállító Samsungtól. A Mini-LED-eket a vállalat a jövőben akár az LG Display részlegétől is beszerezheti.

A Mini-LED panelek alkalmazása miatt a jövőben keskenyebb és könnyebb termékeket dobhat piacra a gyártó, amelyek nagyobb kontrasztaránnyal fognak rendelkezni és támogatják majd a HDR funkciót is. Ming-Chi Kuo nem közölt konkrét termékneveket, így az új modellek várhatóan az iPad Pro és a MacBook Pro család tagjai lesznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások