Lassan érkezik az Apple hitelkártyája

Lassan érkezik az Apple hitelkártyája

2019. október 2. 20:01, Szerda
A hivatalos bejelentés óta már fél év telt el és a megoldás még mindig csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el.

Az Apple márciusban jelentette be a hitelkártyáját és augusztusban ismertté vált, hogy a rossz adósoknak is lehet majd ilyen eszközük, mert a kaliforniai konszern nem fog különbséget tenni az érdeklődők között. Az USA-ban augusztus óta hozzáférhető a hitelkártya, de arról eddig még semmilyen információ sem szivárgott ki, hogy más országokban mikortól lehet kiváltani. Most Tim Cook, az Apple vezetője Németországba látogatott és a Bildnek ugyan megerősítette, hogy más államokban is elérhető lesz a megoldás, de konkrét időpontot továbbra sem közölt.

A menedzser mindössze annyit mondott, hogy igyekeznek az Apple Cardot annyi országban hozzáférhetővé tenni, amennyiben csak lehetséges és szeretnék, ha az eszköz mindenhol kiváltható és használható lenne. Cook ugyanakkor rámutatott, hogy számos tényező, illetve probléma merül fel a folyamat során. A legnagyobb akadályt az jelenti, hogy a banki szolgáltatásoknál és termékeknél sok előírást figyelembe kell venni, azonban ezek a szabályok egyes országonként erősen eltérőek.

A késlekedés azért bosszantó, mert a hivatalos bejelentéskor még arról volt szó, hogy az Apple Card a nyártól már megrendelhető és használható lesz. Most viszont úgy tűnik, hogy több országban is csak 2019 vége és 2020 eleje között válik elérhetővé.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások