Klinikailag hitelesített hibrid okosóra EKG-funkcióval

Klinikailag hitelesített hibrid okosóra EKG-funkcióval

2020. január 7. 09:40, Kedd
Ez a termékkategória első olyan készüléke, amely megkapta a minősítést.

A Withings által bejelentett és piacra dobott Scanwatch típusú okosóra hibrid eszköz és a világon elsőként lett klinikailag hitelesítve. A termék nem csupán EKG-t tud mérni, hanem azt is képes megállapítani, hogy a viselőjénél jelen vannak-e a szívritmuszavar és az alvási apnoe tünetei. A készülék mutatói olyanok, mint egy klasszikus analóg órának és emellett felszerelték egy fekete-fehér kijelzővel.


A gyártó adatai alapján az eszközt kardiológusokkal és alvásszakértőkkel együtt fejlesztették ki, s az üzemideje akár 30 nap is lehet. Egy EKG mérés elkészítéséhez a felhasználónak le kell nyomnia az óra koronáját, illetve meg kell érintenie a készülék két oldalát. Az EKG grafikonja élőben látható a kis méretű képernyőn és ezzel párhuzamosan egy alkalmazás is rögzíti, az adatok pedig megoszthatók egy orvossal. Lehetőség van a szívritmus folyamatos ellenőrzésére és a felhasználó riasztására a szabálytalan értékek észlelésekor. Az utóbbiak esetében felhívható az illető figyelme egy EKG készítésére.

Az integrált kijelző alkalmas a megtett lépések és más sportinformációk megjelenítésére, míg a digitális korona segítségével pedig a felhasználók válthatnak a különböző menük között. Az okostelefonos üzeneteket vibrációval jelzi a termék, amelynek háza nemesacélból és zafírüvegből készült. A Scanwatch várhatóan a második negyedévben jelenik meg és a kisebb méretű változata 250, míg a nagyobb 300 euróba kerül majd. Az okosórát jelenleg is teszteli a tengerentúlon az amerikai egészségügyi hatóság (FDA), valamint az Európai Unió illetékes hivatala.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások