Új operációs rendszert készít a Sonos

Új operációs rendszert készít a Sonos

2020. március 24. 10:26, Kedd
A Sonos a nyáron egy új operációs rendszert és egy új programot akar megjelentetni a hálózatba kötött hangszóróihoz.

A nyilvánosságra hozott tervek alapján júniusban válhat elérhetővé az egyaránt S2 jelöléssel ellátandó operációs rendszer és szoftver. A jelenlegi megoldások jelölése S1.

A gyártó legtöbb eddigi terméke zökkenőmentesen használható lesz az S2 jelölésű operációs rendszerrel és alkalmazással, ráadásul még az új fejlesztéssel nem kompatibilis S1 készülékek is folyamatosan fognak új biztonsági és hibajavításokat kapni. Ugyanakkor ezek az eszközök nem kapják majd meg a kifejlesztett új funkciókat és nem fogják támogatni az újabb audiotechnológiákat sem. Ezzel szemben az S2 operációs rendszer és program lehetővé teszi majd az eddiginél jobb audiotechnológiák használatát mind a zeneszámok lejátszása, mind a házimozik területén.

A termékek tulajdonosai külön értesítést fognak kapni arról, hogy ha a régebbi készülékük kompatibilis az új operációs rendszerrel és szoftverrel. A jövőben piacra dobandó új modellek kizárólag az S2 platformmal érkeznek majd. Az új alkalmazás bevezetésével lehetőség lesz az S1-re és az S2-re épülő megoldások egymással párhuzamosan való működtetésére. Ez ugyan korlátozott funkciókat fog biztosítani, de lehetővé teszi, hogy a régebbi eszközöket se kelljen kidobni.

A Sonos saját beszédasszisztenst is kínálna, de nem akar az Amazon Alexával és a Google Asszisztenssel versenyezni. Az elmúlt üzleti esztendőben a gyártó mintegy 6 millió terméket adott el és a hangszóróit használó háztartások száma 1,7 millióról 9 millióra emelkedett. A vállalat januárban szabadalomsértéssel vádolta meg a Google-t, azt állítva, hogy a webes konszern a készülékeinél alkalmazott technológiát tőle leste el. A Google szóvivője visszautasította a vádakat és azt nyilatkozta, hogy a két fél már évek óta egyeztet egymással a témában.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások