Megkerüli a szoftveres korlátokat a Huawei

Megkerüli a szoftveres korlátokat a Huawei

2020. március 26. 08:43, Csütörtök
A Play Store megkerülése egészíti ki a hamarosan befutó új csúcspárost.

A Huawei kapcsán azt hónapok óta tudjuk, hogy a Google (pontosabban az amerikai illetékesek) által bevezetett korlátozások, amelyek ellen már maga a szoftvercég is felemelte szavát, komolyan veszélyeztetik a kínai gyártó további előretörését. Ez ellen több intézkedést meghoztak már, nagy befektetéssel saját ökoszisztémát is létrehoztak, most azonban a jelek szerint egy okos trükkel könnyítik meg azon felhasználók dolgát, akik a Play Store kínálatát kénytelenek továbbra is nélkülözni.

A cég, amely a vírus kapcsán már március elején nagy esésre számított, saját appkatalógusának német verziójában kezdte meg egy érdekes alkalmazás tesztelését, amely könnyű és kényelmes módon nyújt hozzáférést a külsős adatbázisokhoz, ahol az egyes szoftvereket a Google Play Store felhasználása nélkül is beszerezhetjük, a szokásos APK-fájlformátumban, néhány kényelmi funkciót (így például az automatikus frissítéseket) nélkülözve. Az AppSearch (németül AppSuche) gyorsan utánanéz a nagyobb adatbázisokban a keresett appnak (annak hivatalos oldalán, illetve az Amazon App Store, az APKMirror, az APKMonk, az APKPure, valamint a Huawei AppGallery katalógusában), ezt pedig gyorsan felkínálja letöltésre. Természetesen azon felhasználók, akik ismerik ezt a lehetőséget, eddig is ezt az eljárást alkalmazták, a cég alkalmazása viszont egy jóval szélesebb réteg számára teszi ezt elérhetővé, mégpedig kényelmes módon, amivel részben ellensúlyozhatják a korlátozásokat.


Nyilván nem véletlen, hogy a gyártó éppen most gondolkozik az új app bevezetésén, hiszen már gőzerővel készülnek a Huawei P40-páros bemutatására és piacra dobására. Az új csúcskategóriás páros (a P40 és a P40 Pro) már 5G-támogatással fut be, a friss kiszivárogtatás révén pedig ezen telefonokról szinte mindent megtudunk. Eszerint a Pro típus egy 6,6 hüvelykes OLED-kijelzőt kap, vékony kávával és hajlított szélekkel, amelyhez egy szélesebb lyuk, illetve az abban elhelyezett 32 megapixeles szelfikamera és ToF-érzékelő, valamint egy ultra-nagylátószögű példány csatlakozik. A hátoldalon egy 50, egy 40 és egy 12 megapixeles komponens helyezkedik el, itt is ToF-érzékelővel kiegészülve, a Leica közreműködésével. A Kirin 990 chip révén az 5G támogatását is megoldják (az erre kijelölt változatokon) ez 8 GB memóriára és egy 256 GB-os tárolóra támaszkodhat, míg a szoftveres oldalon az Android 10 és az EMUI 10 párosa fut, egy 4200 mAh-s akkumulátorra és 40 (vagy 27) wattos gyorstöltésre építve.

Az alaptípus 6,1 hüvelykes kijelzőt kapott, kisebb előlapi lyukkal, amelyből már hiányzik a ToF, miközben az akkumulátor kapacitása 3800 mAh-ra csökken, a hátoldalon az ultra-nagylátószögű kamera 16 megapixeles lesz, a telefotó-funkciót pedig egy 8 megapixeles példány biztosítaná. A bemutató a hónap végén esedékes, ezt a közeljövőben követi a megjelenés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban