Két olcsó telefonnal újít az Alcatel

Két olcsó telefonnal újít az Alcatel

2020. május 23. 13:54, Szombat
Az Európában megjelenő páros a meglévő típusok módosításaként bukkan fel.

A kínai TCL több jól ismert márka birtokosaként van jelen az okostelefonok szegmensében, bár a BlackBerry esetében ezt már nem igazán érzékelhető. Az Alcatel-vonalat azonban folytatják, mégpedig két további olcsó változattal, amelyek Európában is megjelennek a piacon.

Az év elején már lerántották a leplet az idei első fecskékről, a napokban pedig újabb hivatalos bejelentésben adtak hírt a friss megoldásokról, amelyek kifejezetten szerény hardverrel rajtolnak el, ezzel is lejjebb szorítva a kereskedelmi árakat. Az Alcatel 3X nyilván a némileg erősebb példány, ez egy méretes, 6,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely a HD+ felbontást támogatja, a teljes előlap nagyjából 90 százalékát fedve le, kevés helyet hagyva tehát a kávának. Ehhez egy kisebb felső bevágás társul, amely egy 8 megapixeles kamerának ad helyet, V-alakban, miközben a hátoldalon egy négyes modul helyezkedik el, sorrendben 16, 2, 2, valamint 5 megapixeles érzékelőkkel. A teljesítményt a MediaTek MT6762 chip biztosítja, 4 GB memória és egy 64 GB-os tároló kíséretében, míg az üzemidőért egy nagy, kereken 5000 mAh-s akkumulátor felel.

Az Alcatel 1SE (2020) ehhez képest még szerényebb specifikációval rendelkezik, egy 6,2 hüvelykes érintőképernyővel, a HD+ felbontással, valamint egy egyelőre ismeretlen típusú nyolcmagos chippel. A listán emellett 3 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, illetve egy még szintén kellemes méretű, 4000 mAh-s akkumulátor bukkan fel, miközben a szoftveres oldalon (mint ahogy a másik telefonon is) az Android 10 fut. Az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamerát alkalmaznak, a hátoldalon ehhez egy tripla-modul csatlakozik, 13, 5 és 2 megapixeles komponensekkel, a szuper-nagylátószög és a mélységérzékelő funkció eszerint itt is elérhető lesz.

A hivatalos megjelenés Európában rövid időn belül esedékes, a hivatalos ár itt sorrendben 150 és 100 euró lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások