Jön a harmadik Asus ROG Phone

Jön a harmadik Asus ROG Phone

2020. június 17. 21:36, Szerda
A Razer pedig eközben univerzális androidos vezérlőt dobott piacra.

Az Asus által bemutatott család tagjairól korábban is mi több alkalommal írtunk, tavaly ősszel például arról számoltunk be, hogy meglehetősen jól fogyott a második generáció, miközben felmerültek a hírek a harmadik példány várható érkezéséről. Ehhez már közel vagyunk, ám egy másik gyártó ehelyett saját vezérlővel képzeli el a nagy áttörés megvalósítását.

Külsős hírben írtak a napokban arról, hogy hamarosan valóban befuthat az Asus ROG Phone III, ezt nem sokkal később azonban két további megerősítés követte a sorban, hiszen az új típus a 3C portálon, majd pedig a TUV Rheinland adatbázisában is megjelent, ami szintén a közeli hivatalos megjelenítést teszi egyértelművé számunkra. Maga a készülék a jelek szerint július folyamán mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, mégpedig a Zenfone 7 kíséretében, a ZS661KS modellszám alatt, a teljes hardveres specifikációban azonban még nem lehetünk biztosak, a gyártó részéről ugyanis erről még nem nyilatkoztak. Valószínűnek tűnik a Snapdragon 865 chip jelenléte, amit 8 vagy 12 GB RAM, az Android 10, valamint az USB-C egészíti majd ki, ez utóbbi 30 wattos gyorstöltéssel lesz jelen a listán. A megjelenés több európai országban esedékes.

A korábban szintén játékostelefonnal próbálkozó, a területen régi motorosnak számító Razer eközben egy új vezérlőről rántotta le a leplet, amely hivatalosan már meg is jelent a piacon. A Kishi névre hallgató megoldás szinte bármilyen androidos telefonra csatlakoztatható, analóg gombokkal, valamint egy 8 irányú D-paddal, kicsit a Nintendo Switch kinézetére hajazva, bár középen természetesen maga a telefon helyezkedik el. A megoldás az USB-C csatlakozón keresztül tartja a kapcsolatot a készülékkel, itt külön kiemelnek több jól ismert nevet, így már biztosra vehetjük, hogy a Galaxy S8/S8+, a Galaxy S9/S9+, a Galaxy S10/S10+, a Galaxy S20/S20+, a Galaxy Note 8, a Galaxy Note 9, a Galaxy Note 10/Note 10+, a Google Pixel 2/2 XL, a Pixel 3/3XL, a Pixel 4/4XL, valamint a Razer Phone 1 és 2 esetében megvan a támogatás.

A fejlesztés 90 eurós áron beszerezhető, az európai forgalmazásról tehát itt sem feledkeztek meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások