Hordozható Sony CD-R/RW meghajtó

Hordozható Sony CD-R/RW meghajtó

2001. január 12. 02:46, Péntek
A Sony Electronics a Las Vegasi Consumer Electronics Show keretein belül bemutatta első hordozható CD-R/RW meghajtóját, mely természetesen egyszerű CD lejátszóként is használható.

A Sony CRX10U-A2 a Sony cég új Digital Relay elnevezésű számítógépes perifériákat tartalmazó termékcsaládjának első tagja. A nem túl hivalkodó, de elegáns designt kapott új hordozható Sony eszköz elemről üzemel, valamint USB interfészen keresztül kapcsolható rá a számítógépekre.

Amint csatlakoztatjuk a Sony új hordozható CD-R/RW eszközét egy PC-hez, akkor az egy teljesen hétköznapi CD-író berendezésként kezd el működni, így segítségével elvégezhetjük gépünk biztonsági mentéseit, másolhatunk audio CD lemezeket, vagy akár kedvenc családi fotóinkat is felírhatjuk egy egyszer írható CD-R, vagy egy többször írható CD-RW lemezre. Ahogy lehúzzuk a számítógépről az új Sony eszközt, onnantól kezdve, mint egy normál hordozható CD lejátszó funkciónál, azzal a különbséggel, hogy a Sony új üdvöskéje képes az MP3 fájlokkal teleírt CD-k lejátszására is, ami - nyugodtan állíthatjuk - nagyon kellemes szolgáltatás.


Az új hordozható Sony termékhez jár egy vezetékes távirányító is, mellyel a szokásos lejátszási és hangerő állítási lehetőségeket lehet kontrollálni. Mindenesetre érdekes, hogy miért nem létezik legalább opcionálisan rendelhető infravörös távirányítási lehetőség, na de sebaj. A készülék képes kijelezni a belehelyezett elemek töltöttségi szintjét, ezenkívül az LCD kijelzőn képes az MP3 zenefájlok előadójának és címének a kijelzésére, de akár a CD Text információt tartalmazó normál CD lemezek különböző CD Text adatait is képes megjeleníteni.

A Sony CRX10U-A2-es típusú új hordozható CD-író/újraíró berendezése USB (Universal Serial Bus) interfészen keresztül kapcsolható rá a különböző Windows-os, vagy Macintosh számítógépekre, így az üzembe helyezését még a kezdő felhasználók is pillanatok alatt képesek elvégezni. A drive maximum négyszeres sebességgel képes az írható és az újraírható lemezek megírására, a CD-ROM lemezeket pedig hatszoros sebességgel képes olvasni. Az integrált hardveres MP3 dekóder a 128 Kbps és 320 Kbps közötti tömörítési szintű MP3 fájlok lejátszására képes. A 132mm x 25 mm x 189.5 mm-es méretű és 340 gramm tömegű új Sony drive egyébként 8 MB-os pufferrel rendelkezik. A Sony CRX10U-A2 típusú meghajtója 2001 áprilisától lesz kapható, ára várhatóan 399 dollár (~120e Ft) lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások