Tomb Raider Chronicles

Tomb Raider Chronicles

2001. január 12. 09:32, Péntek

Kiadó: Eidos Interactive
Fejlesztő: Core Design

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII-266, 16 MB RAM, Win 95/98/ME
Hasonló játékok: Tomb Raider: The Last Revelation
Kategória: Akció/Kaland


Mit csinál egy fejlesztő, ha a legutóbbi kiadványukról akar még több bőrt lenyúzni? Legtöbbször olyan elemeket tesznek bele, ami az előző részekre hasonlít, azok legjobb területeit eleveníti fel újra, esetleg tesznek bele valami apróságot, valami újat, de csak úgy, hogy ne távolodjanak el az eredeti elképzeléstől. A legfontosabb, hogy megtartsák azokat a játékosokat, akik már az előző részeket is megvették, miközben az újdonsült vevőket is magukhoz csábítsák. A végeredménynek valami emlékezetesnek kell lennie. Ha most megnézzük a Tomb Raider Chronicles-t (TRC), akkor már tudjuk, hogy ez az ötödik része a még 1996-ban indult sorozatnak, és az utolsó, ami az azóta is futó technológiára épül. A kérdés tehát: méltó befejezése a TRC a híres sorozatnak?

Klikk ide! Klikk ide!

Lara Croft, aki nyilvánvalóan a legjellemzőbb karaktere a játékiparnak, újra a játék központi szereplője, még akkor is, ha a legutóbbi részben bizony halálát lelte (Last Revelation). A történet nem sokkal később ott folytatódik, ahol az előbb említett játék abbamaradt: Lara barátai, Patrick Dunstan atya, Winston a komornyik és Jean Yves Lara holmijait gyűjtögeti, rendezgeti. Eközben felidézik Lara eddig el nem mesélt történeteit a múltból. Ezek az emlékek adják a játék alapját. Az ötlet ugyan jól hangzik, de mégis csak azt eredményezi, hogy nincs olyan szál, ami összekötné a történeteket egy összefüggő sztorivá.

Klikk ide! Klikk ide!

A TRC négy epizódot tartalmaz, 13 pályával, amik között bizony semmi kapcsolat nincs. Az első részben Lara feladata, hogy Rómában megtalálja Stone professzort, miközben két régi "barát" Larson és Pierre próbálja ebben megakadályozni. A második történetben egy orosz tengeralattjáró bázis vár ránk, ahol Hitler dárdáját kell megkeresnünk. Harmadszorra Írország a célpont, ahol a 16 éves Lara démonok ellen küzd, míg az utolsó epizódban - ami messze a legjobb a négy közül - egy high tech felhőkarcolóban kell megszereznünk egy egyiptomi ereklyét.

Klikk ide! Klikk ide!

A kalandok közben a már szokásos arzenál áll a rendelkezésünkre: pisztoly, revolver, vadászpuska, Uzi, HK géppisztoly, falmászó kampót kilövő puska valamint kloroformmal átitatott rongy. Sajnos azonban a harc még mindig annyira jellegtelen, hogy igazából teljesen mindegy mivel harcolunk. A lényeg, hogy taktikázás nélkül csak folyamatosan tüzeljünk, függetlenül attól, hogy éppen egy hatalmas fémpolippal harcolunk vagy éppen egy katonával.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások