Átlátszó OLED-tévé a Xiaomitól

Átlátszó OLED-tévé a Xiaomitól

2020. augusztus 13. 09:39, Csütörtök
A kínai gyártó az új modell piacra dobásával ünnepli fennállása tizedik évfordulóját.

A Mi TV Lux OLED Transparent Editiont 55 hüvelykes kijelzővel látták el és ha kikapcsolt állapotban van, akkor a The Verge cikke alapján úgy néz ki, mint egy egyszerű üveglap. Amennyiben viszont be van kapcsolva, akkor a Xiaomi sajtóközleménye szerint a megjelenített látvány olyan érzést kelt a felhasználóban, mintha a mutatott képek a levegőben lebegnének. Az alkalmazott átlátszó OLED technológiának köszönhetően nincs szükség háttérvilágításra és a lebegő hatású felvételmegjelenítés a beépített diódáknak köszönhető.


A képernyő képfrissítési rátája 120 Hz, ami meglehetősen szokatlannak számít az OLED-televíziók esetében. A kontrasztarány 150 000:1-hez, míg a készülék reakcióideje 1 ms, ami miatt a termék akár a játékosok számára is érdekes lehet.


A Mi TV Lux OLED Transparent Edition közel 50 000 jüanba, vagyis átszámítva 6130 euróba kerül. Az új modellt augusztus 16-tól fogják értékesíteni, először Kínában lesz kapható. Az viszont még kérdéses, hogy mikortól lehet majd megvásárolni a többi ázsiai országban és a világ más részein. Emellett egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az új tévére melyik szolgáltatóktól és milyen tartalmak lesznek elérhetők.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások