A Delphi.com MS NT4-re tér vissza

A Delphi.com MS NT4-re tér vissza

2001. január 16. 02:29, Kedd
[Register] A sikeres Delphi.com website bárki által szabadon használható fórum szolgáltatása az elmúlt időkben egyre inkább akadozott, és érdekes hibaüzenetek tömkelegét zúdította a felhasználókra. A site fenntartói utánanéztek a dolgoknak, és végül arra a következtetésre jutottak, hogy a hiba okozója a Microsoft Windows 2000-es operációs rendszer.

Mivel a site elég nagy látogatottsággal rendelkezik, és a fórum különböző hibái miatt a látogatók az utóbbi időkben már nem nagyon hagyhattak üzeneteket, a cégnél dolgozó rendszergazdák úgy döntöttek, hogy a kialakult helyzet tarthatatlan, és az egyetlen megoldás az lehet, hogy a cég számítógépein a jelenleg üzemelő Microsoft Windows 2000-es operációs rendszereket lecserélik annak elődjére, vagyis a Windows NT4-re.

A site üzemeltetői többször is elnézést kértek az oldal látogatóitól, és arról biztosították őket, hogy keményen dolgoznak a hiba kiküszöbölésén. Végül az operációs rendszerek lecserélése jelentette a gyógyírt a problémákra.

"Az utóbbi időkben fejlesztettük rendszereink hardvereit, új megoldásokat vásároltunk, melyekhez beszereztük a legújabb meghajtó programokat is, de az operációs rendszer továbbra is Windows 2000 maradt. Ezen költséges befektetések után jöttünk csak rá arra, hogy a mi új professzionális hálózati kártyáink Windows 2000 alatti teljesítménye és stabilitása nagyon gyenge. Ez magától értetődően nagyon frusztrálóan hatott ránk, hiszen a legnevesebb gyártók high-end termékeit vásároltuk meg, és ennek ellenére az adatbázis szervereink tragikus körülmények között működtek." - áll a rendszer adminisztrátorok közleményében.

"Végül két megoldás közül kellett választanunk: vagy visszatérünk a régi jól bevált Windows NT4-re, és akkor megtarthatjuk a drágán vásárolt, high-end hálózati kártyáinkat, vagy pedig megmaradunk a Windows 2000 mellett, ám ebben az esetben vissza kellene térni a régebbi, jóval kisebb teljesítményű hálózati kártyáinkhoz. Mi úgy döntöttünk, hogy mivel nem kísérletezhetünk azzal, hogy a régebbi, lassabb hálózati megoldások kielégítik-e látogatóink nagy számának igényeit, így inkább kényszerűen visszatérünk a Windows NT4-es operációs rendszerre." - áll a közleményben.

A Delphi.com adatbázis szerverein most hétfőn, hajnali 5 órától nekiláttak a Windows NT4-re való áttérési munkálatoknak. Emiatt ugyan néhány órára kiestek a működésből a szerverek, azonban ezek után a régi bevált Windows NT4 már várhatóan stabilan fogja ellátni feladatát. A rendszergazdák pedig csak abban bízhatnak, hogy a Windows 2000 utódja, a jelenleg Whistler kódnéven futó operációs rendszer már jobban ki fogja elégíteni a cég igényeit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások