Facebook-profil kell majd az Oculus virtuális valóság készülékeihez

Facebook-profil kell majd az Oculus virtuális valóság készülékeihez

2020. augusztus 21. 11:06, Péntek
Komoly változások jönnek az eszközök használatában.

Az Oculus blogbejegyzésében bejelentette, hogy a virtuális valóság szemüvegei alkalmazásához a jövőben nem lesz elegendő egy Oculus-fiók, hanem kelleni fog egy Facebook-profil is. Az új vásárlóknak 2020 októberétől már össze kell kötniük a virtuális valóság kiegészítőiket a Facebook-fiókjukkal, és a szabályozás minden új modellre szintén vonatkozik. A Rift, Rift S, Quest és Go készülékek meglévő használói ugyanakkor egy ideig mentesülnek a kötelezettség alól, mert 2022 végéig még egy egyszerű Oculus-fiókkal is alkalmazhatják a termékeket.

Az új szabályozás keretében az is eldőlt, hogy 2023. január elsejétől teljes mértékben megszűnik az Oculus-fiókok hivatalos támogatása. A régebbi eszközök azután is használhatók maradnak ezekkel a fiókokkal, de már nem lesz minden funkciójuk elérhető. Lehetőség lesz egy megosztott virtuális valóság fiók létrehozására, amelynél el lehet majd különíteni a Facebook- és a virtuális valóság barátokat. A közösségi portál olyan fiókfunkciókat ígért a felhasználóknak, amelyekkel korlátozhatják a virtuális valóság tevékenységeik láthatóságát.

A cég azzal indokolta a változtatást, hogy ezáltal az internetezők egyszerűbben találhatnak majd barátokat és azokkal könnyebben játszhatnak együtt. Emellett a tervek között szerepel, hogy az eddiginél sokkal több közösségi funkciót integráljanak a Facebookon keresztül a virtuális valóságba és az ahhoz kapcsolódó kiegészítőkbe. Az integrációval több biztonsági és adatvédelmi megoldás lesz hozzáférhető az emberek számára.

A társaság információkat fog gyűjteni a Facebook-fiókkal az Oculus rendszerébe bejelentkezők körében a technológia alkalmazásáról. Mindezek a tapasztalatok a felhasználói élményeket erősíthetik és az adatokat egyúttal fel fogják használni arra is, hogy személyre szabott tartalmakat, például hirdetéseket mutassanak meg az érintetteknek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások