Új Serious Sam képek

Új Serious Sam képek

2001. január 17. 12:52, Szerda
A Croteam készülő arcade/akció 3D lövöldözős játékáról vannak új képeink. A Serious Sam különleges világában a cyberpunk a fantasy-vel keveredik, fejlett technika vegyül a feketemágiával, pszi-erőkkel benne.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék névadója egy szuperhős, aki fő ellenfelével, Notorius Mental-lal próbál végleg leszámolni. Sam az ősi és misztikus Egyiptomból más bolygókra eljutva üldözi a rejtélyes Mental-t a végső összecsapás záró színhelyéig. Eközben idegen bolygókon, űrállomásokon és a Sirius nevű cyber-városon keresztül vezet az útja, és természetesen a főgonosz alattvalói szorgalmasan igyekeznek megakadályozni őt a célja elérésében.

A játék elsősorban az arcade stílusú lövöldözésre, az egyjátékos módra épül, de azért multiplayer lehetőség is van benne, ami különleges módon, ketté, illetve négy részre osztott képernyőn valósul meg. A Serious Sam-hez saját motort készítettek a fejlesztők, amelynek a fő erényei a nagyméretű külső és belső terek megjelenítése, a multi-textúrák továbbfejlesztéseként a hyper-textúrák és a hyper-mapping technika, az egyik pályán alkalmazott többirányú gravitáció, illetve a nappali jelenetek élethűségét fokozó irányított megvilágítások.

A Serious Sam-ben az életben maradás a fő cél, amit csak jó reflexekkel érhetünk el. A készítők határozott célja volt, hogy a siker ne különböző feladványok megoldásán, karok ide-oda tologatásán, hanem pusztán az ügyességünkön múljon. A játék 3 epizódján (mindegyik 6-10 pályából áll) 14 gyilkos fegyver segítségével keseríthetjük meg a több mint 40 féle ellenfél életét. A gyilkolóeszközeink között a hagyományosabbak (sörétes-, géppuska...) mellett lesznek cybercuccok, illetve egy BFG-szerű mindentegylövésbőlszétrobbantok-halálosztó.

A Serious Samet 2001 második negyedévében tervezik kiadni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások