Halálra kész telepeseket küldene a Marsra Elon Musk

Halálra kész telepeseket küldene a Marsra Elon Musk

2020. szeptember 8. 17:43, Kedd
Az első utak nagyon kockázatosak lesznek, 2050-re azonban létrejöhet a kolónia.

A SpaceX rendszeresen szállítja számunkra az újabb és újabb híreket, ahogy további eszközöket juttatnak az űrbe, illetve komolyabb teszteket végeznek el. Eközben azonban olykor elfeledkezünk a távlati (eredeti) célokról, amelyek meghatározzák a következő lépéseket, valamint a teljes menetrendet. Musk most ezekről is beszélt egy konferencián, megemlítve a kockázatokat is.

A cégvezető, aki ezekben a napokban további 2,1 milliárd dollár tőkét szeretne bevonni, vállalata értékét már 46 milliárd dollárra növelve, többek között arról beszélt, hogy 2050-ig kellene felépíteni a szinte minden szempontból önellátó marsi kolóniát. Ehhez idővel naponta 300 embert kellene fellőni, majd pedig a helyszínen kialakítani az ellátórendszereket, illetve magát a várost. Szerinte bőven lesz mit dolgozni a szomszédos bolygón, a telepesek nem fognak unatkozni, de először persze az ehhez szükséges rakétát, illetve annak biztonságos üzemeltetését kellene megvalósítani. Egyelőre még a tesztek zajlanak, ezt követően azonban nagyon kockázatos időszak következne a sorban.


A napokban került sor a második repülésre, amelyet már a Starship SN6 névre keresztelt prototípusával hajtottak végre. Ezzel kapcsolatban Musk megjegyezte, hogy tulajdonképpen bármit felrepíthetünk a magasba, hiszen korábban maga is „repülő víztoronynak” csúfolta az egyik előző változatot. Viszont ennél fontosabb, hogy a halálra is kész utasokat szeretne bevonni az első utakba, hiszen teljesen ismeretlen területen igyekeznek majd bizonyítani. Nagyon magas esély van a csúfos kudarcra, viszont abszolút fenomenális lenne, ha sikerülne nagyobb gond nélkül elérni a Holdat, majd pedig a vörös bolygót.

A Mars kapcsán a NASA számára most éppen a különös hegygerincek jelentenek újabb fejtörést, még egy ok arra, hogy a helyszínen, emberek bevonásával vizsgáljuk a környéket, annak kialakulásának körülményeit.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások