Akkumulátor nélkül fut egy új Game Boy

Akkumulátor nélkül fut egy új Game Boy

2020. szeptember 9. 08:31, Szerda
Napelemmel és a gombok nyomogatásával biztosítják az egyelőre nagyon rövid üzemidőt.

Egy amerikai és egy holland egyetem kutatói fogtak össze egy érdekes projekt keretében, hogy innovatív, akkumulátort és hagyományos elemeket nem igénylő konzolt hozzanak létre, munkájukat pedig a beszámolók alapján siker koronázta. A megoldás ugyan még kezdetleges, ám sikerült visszaigazolni az eredeti tézist.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a csapat által az Engage névre keresztelt fejlesztés tulajdonképpen egy új Game Boy minikonzol, amely az eredetivel ellentétben nem igényel ceruzaelemeket (vagy éppen kisebb akkumulátort). Ezzel kapcsolatban rögtön megjegyzik, hogy az annak idején nagyon népszerű kütyü szintén nem volt piskóta, legalábbis ami az üzemidőt illeti, hiszen mindössze 4 AA-elemmel 10-15 órán keresztül élvezhettük az egyszerűbb játékokat, nem véletlen, hogy a platform nagyon gyorsan elterjedt és a vásárlók széles rétegét hódította meg. Most azonban sikerült még ezen elemeket is kiváltani, egyelőre egy, a koncepciót igazoló példánnyal.


Az Engage esetében ugyanis napelemmel, valamint a fizikai gombok folyamatos nyomogatásával biztosítjuk a megfelelő utánpótlást, ami jelen pillanatban egy nagyon rövidke üzemidőt garantál számunkra, hangok nélkül. A pontosság kedvéért közlik velünk, hogy a minikonzol 10 másodpercen keresztül üzemel folyamatosan, ezt követően 1 másodpercre lekapcsol, viszont ezután ugyanonnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk a játékot, mivel a pontos állapotot mindig megőrzi a készülék. Ez persze nyilván csak az első lépés, egyelőre az eredeti elképzelés létjogosultságát igazolták vissza, a jövőben azonban megnyílhat az út az elemek és akkumulátor nélküli elektromos kütyük piacra dobása felé.

Kiemelik, hogy mindez alig 5 évvel ezelőtt teljesen lehetetlen lett volna, így kíváncsian várjuk, hogy újabb 5 év elteltével mennyiben sikerül majd tökéletesíteni a megoldást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások