Elkapkodták a GeForce RTX 3080-at

Elkapkodták a GeForce RTX 3080-at

2020. szeptember 21. 12:34, Hétfő
Gyorsan elfogytak az első példányok, amelyek egy részét most hatalmas felárral kínálják.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy végre hivatalosan is bemutatkozott a GeForce RTX 3000-széria, így annak összes fontosabb részlete ismertté vált. A megjelenés nem sokkal követte a rendezvényt, ennek során pedig már az első napon meglepetést láthattunk.

A tengerentúlon szeptember 17-én, csütörtökön kerítettek sort a debütálásra, ekkor váltak elérhetővé az első ilyen grafikus kártyák az online és hagyományos üzletekben. Nem sokat kellett várni a némileg meglepő beszámolókra, egyesek ugyanis arról adtak hírt, hogy az online értékesítési csatornákon keresztül gyakorlatilag néhány perc alatt elkapkodták a meglévő példányokat, mások pedig azt emelték ki, hogy az Apple-termékek iránti szokásos érdeklődési szintet tapasztalták az üzletek előtt kígyózó sorokban, még arra is akadt példa, hogy valaki ott helyben 300 dollárt ajánljon fel az előre jutásért. Az értékesítés keleti parti idő szerint reggel 9 órakor indult meg, több webáruházban már 1 perccel később elfogyott a készlet, egyes oldalak pedig rövidebb időre elérhetetlenné váltak, ami szintén jól jelzi a roham méretét.

Ezen első rohamot természetesen az előre megjósolható fejlemények követték, hamarosan elkezdtek ugyanis felbukkanni a frissen beszerzett termékek az eBay oldalán, ahol egyesek egészen elképesztő árakon kínálták azokat. A rekordot a múlt hét vége felé egy kereken 70 ezer dolláros ajánlat tartotta (csak emlékeztetőül, maga az új kártya 700 dolláros induló áron jelent meg a piacon), de emellett számos olyan friss eladó is akadt, akik több száz dollárral emelték meg az eredeti szintet, igyekezvén kisebb haszonra szert tenni. A vásárlók nagy része tehát egyelőre hoppon maradt, itt mindenképpen várni kell a további szállítmányokra, mielőtt normalizálódik a helyzet.

Addig jó eséllyel az AMD is bemutatja saját friss fejlesztéseit, októberre tehát kialakulhatnak az új generáció pontos erőviszonyai.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások