A Sony új asztali számítógépei

A Sony új asztali számítógépei

2001. január 25. 12:39, Csütörtök
A Sony Electronics ma bejelentette a 2001 tavaszán bemutatkozó, kibővített, VAIO asztali számítógépekből álló termékcsaládját.

Az új számítógépek között lesznek olcsóbb, kisebb teljesítményű modellek is, ugyanakkor drágább, de csúcsteljesítményű PC-k is megjelennek majd. Ennek megfelelően a felhasználók igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően válogathatnak majd a Sony új termékei között.

A cég új, alacsonyabb árkategóriás PC-je a J-szériás, J150 nevű modell lesz. Ez a számítógép a 800MHz-es AMD Duron processzorra épül. Tartalmaz egy 30GB-os merevlemezt, egy CD-újraíró meghajtót, egy V.90-es szabványnak megfelelő modemet, sőt még egy hálózati illesztőkártyát is. Ez a konfiguráció 800 dollárba (240000 forintba) kerül, de várhatóan ennél olcsóbb rendszer is kapható lesz. A Sony azoknak a felhasználóknak ajánlja a J150-et, akik elsősorban nem túl nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokat szeretnének használni.



Az igazán komoly Sony számítógépek a VAIO Digital Studio PC-k (PCV-RX370DS és PCV-RX380DS) lesznek. Ezek a cég első olyan asztali számítógépei, amelyek az Intel Pentium 4 processzorra épülnek. Típustól függően az 1.3 illetve 1.5GHz-es Pentium 4 CPU-kat tartalmazzák. A Rambus memóriák és a 400MHz-es FSB (Front Side Bus) frekvencia jelentősen hozzájárulnak a kiváló teljesítményhez. Az új PC-kben megtalálható egy 10/100BaseT Ethernet hálózati kártya, egy V.90-es modem, két darab i.LINK (IEEE 1394) és három darab USB port is. Mivel ezeket a számítógépeket a Sony elsősorban a digitális képfeldolgozáshoz és videók szerkesztéséhez fejlesztette ki, ezért mindegyik konfiguráció mellé járnak a Picture Toy és MovieShaker nevű szoftverek is.



A MovieShaker 2.0 a digitális videószerkesztést könnyíti meg. Elsősorban házi videók készítéséhez készült, ezért könnyen kezelhető, és nagyon felhasználóbarát. Számos profi effekt kezelésére is képes. A Picture Toy nevű alkalmazás pedig a képszerkesztéshez nyújt hatékony segítséget. A digitális fényképek manipulálására több mint 70 beépített eszköz áll rendelkezésre.
A VAIO Digital Studio széria számítógépeinek alapára várhatóan 1400 dollárnál (420000 forintnál) fog kezdődni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások