Az egykori Symantecé lett az Avira

Az egykori Symantecé lett az Avira

2020. december 8. 22:35, Kedd
A tranzakciót még jóvá kell hagynia az illetékes hatóságoknak.

A NortonLifeLock, az egykori Symantec most bejelentette, hogy 360 millió dollárért megvásárolta a vállalatot az Inverstcorp Technology Partners cégtől. A társaság ezzel az üzlettel akarja erősíteni az európai pozícióját és folytatja a nemzetközi terjeszkedését. A tranzakció a tervek alapján a 2021-es esztendő első negyedévére zárulhat le.

Az Avira elsősorban az európai piacon van jelen és az ingyenes vírusirtó szoftvere jelenleg több mint 30 millió különböző eszközt véd világszerte. Emellett a társaság rendelkezik 1,5 millió fizetős ügyféllel is. Az Avirát 1986-ban alapította Tjark Auerbach és az első vírusirtó programját 1988-ban tette elérhetővé. Az alkalmazás az MS-DOS rendszereket védte és javította egy vírusfertőzés esetén. A vállalkozás Windows operációs rendszereket támogató első biztonsági szoftvere 1994-ben jelent meg, a legtöbb, több mint 100 millió készüléken 2012-ben használták a fejlesztéseit.

A PC-eladások csökkenése és a mobilkészülékek előtérbe kerülése miatt Auerbach áprilisban úgy döntött, hogy 180 millió dollárért eladja a vállalatot a Bahreini székhelyű Investcorp Technology Partners befektetési társaságnak. A NortonLifeLockot tavaly novemberben alapították, miután a Broadcom 10,7 milliárd dollárért megvásárolta a Symantec céges üzletágát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások