Új okosotthon-központot tervez az Amazon

Új okosotthon-központot tervez az Amazon

2021. február 16. 17:53, Kedd
A kereskedelmi cég a terméket a falon helyezné el.

A Bloomberg értesülései alapján az Amazon egy olyan okosotthon-központot tervez, amely leginkább az óriáscég Echo Show 10 típusú eszközére hasonlít és a falon helyezhetik el a felhasználók. Az új készülék gyakorlatilag egy fali állvánnyal kiegészített táblagép lesz, amely használható lesz az Alexa rendszerrel, valamint okosotthonok vezérlésére és videotelefon-beszélgetések lebonyolításához.

A fejlesztés kapcsolódik az új Echo modellekhez, amelyeken jelenleg az Amazon mérnökei dolgoznak és digitális vezérlőközpontként fog működni. Az egység, amellett, hogy alkalmas lesz bizonyos termékek vezérlésére, számos információt, például naptárbejegyzéseket és időjárási adatokat is megmutathat. A szakemberek ezenkívül egy kamerát szintén integrálni fognak az eszközbe, így az videochatekhez is használható lesz.

A Bloomberg többek között azt írta, hogy a társaság két változat piacra dobását tervezi, az egyiket 10, a másikat 13 hüvelykes képernyővel fogják felszerelni. Az utóbbi lenne az eddigi legnagyobb készülék, amelybe integrálták az Alexa rendszert. Az értesüléseket Mark Gurman, a gazdasági hírügynökség rendkívül jól értesültnek számító szerkesztője hozta nyilvánosságra. A fejlesztést az Amazon Lab126 hardverrészlege végzi. Az új modellek 200 és 250 amerikai dollár közötti összegért lesznek elérhetők az év végétől. Ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy a projektből végül nem lesz termék.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások