Fennakadás a legújabb Battlestar Galactica-rebootnál

Fennakadás a legújabb Battlestar Galactica-rebootnál

2021. március 23. 18:06, Kedd
Gondban van a tervezett új BSG-sorozat.

2019 őszén derült ki, hogy az amerikai Peacock digitális platform egy új Battlestar Galactica, azaz Csillagközi romboló sorozatot tervez készíteni. Az NBCUniversal streaming szolgáltatására Mike Lesslie készítésében fejlesztették már jó ideje a szériát, aminek Sam Esmail volt az egyik executive producere, aki a Mr. Roobottal tett szert hírnévre. Azonban minderről már csak múlt időben lehet beszélni, ugyanis a napokban a Deadline értesülései szerint Lesslie kiszállt a projektből. Az okokról nem tudni egyelőre. A tervek szerint az új sorozat a klasszikus széria 21. századi, Ron Moore-féle újragondolására fog építkezni, természetesen teljesen eredeti történettel.

Az, hogy Hollywood nem akarja veszni hagyni a BSG-franchise-t, nem újdonság, hiszen Ron D. Moore-féle rebootot követően előbb Caprica címmel indult egy előzmény sorozat, majd Blood & Chrome címmel próbálkoztak meg egy spinoffal, azonban az a projekt végül nem került képernyőre, websorozat formájában halt el.

Érdekesség, hogy évekig mozifilmes feldolgozást terveztek a Battlestar Galacticának, azonban ebből a múltban nem lett semmi. A film első szkriptjét az a John Paglan írta, aki a Transzcendenst is jegyezte, utána pedig Lisa Joy kapta a megbízást a forgatókönyv megírására, akivel Francis Lawrence kezdett együtt dolgozni rendezőjelöltként. Joy draftja után vette át a teendőket Jay Basu, de az ő szkriptjének a fejlesztése sem volt gyümölcsöző. A tervezett filmes adaptáció végül ősszel kapott ismét erőre, amikor Simon Kinberg szerződött le mellé írónak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások