A Twitteré lehet a Clubhouse?

A Twitteré lehet a Clubhouse?

2021. április 11. 16:24, Vasárnap
A két fél közötti tárgyalások egyelőre megrekedtek.

A Bloomberg szellőztette meg bennfentesekre hivatkozva, hogy a Twitter az elmúlt hónapokban lezajlott egyeztetések során meg akarta vásárolni a Clubhouse-t, amelynek a piaci értékét a megbeszélések során a szakértők 4 milliárd amerikai dollárra becsülték. A tárgyalások azonban megrekedtek, ennek oka egyelőre nem szivárgott ki. Az információkat eddig sem a Twitter, sem a Clubhouse vezetői nem kommentálták.

A Clubhouse tavaly óta van jelen a piacon és az elmúlt hónapokban vált nagyon népszerűvé. A cég székhelye San Franciscóban van és a kifejlesztett megoldás egy audioalapú közösségi hálózati alkalmazás, amelyen keresztül az emberek a legkülönfélébb témákról beszélgethetnek az audio-chatszobákban. A platformnak a saját adatai alapján hetente kereken tízmillió aktív felhasználója van és a megalkotott szoftvert eddig több mint tízmillióan töltötték le a készülékeikre. Fontos ugyanakkor, hogy a program jelenleg kizárólag meghívásos alapon működik és az iOS operációs rendszer alatt használható.

A Clubhouse legutóbb akkor robbantott, amikor kiderült, hogy Elon Musk milliárdos és Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója is meglátogatta. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Twitter tesz-e újabb kísérletet a Clubhouse megszerzésére vagy egyelőre annyiban hagyja a dolgot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban