1 milliárdból építi platformját az Epic Games

1 milliárdból építi platformját az Epic Games

2021. április 16. 20:06, Péntek
A fejlesztő egységes virtuális teret hozna létre, amely új módon kötné össze a játékosokat.

Az Epic Games háza táján zajló fejleményekről az utóbbi hónapokban leginkább az Apple ellen folytatott közdelem révén olvashattunk, ezzel kapcsolatban konkrét eredményeket is elértek, ám hosszabb távon nyilván nem ez a csatározás lesz a középpontban. Most komoly befektetések révén gyorsítják fel a házon belüli programot, amely a saját virtuális univerzumuk létrehozását célozza meg.

Azt jelen pillanatban nem igazán tudjuk, hogy pontosan mit is takar a Metaverse elnevezés, ezzel kapcsolatban azonban már a tavalyi év folyamán is láthattunk rövid bejelentéseket, illetve spekulációkat. A fejlesztő a napokban azt árulta el, hogy újabb tőkebevonásra kerítettek sort, ennek során pedig összesen 1 milliárd dollárral bővült az anyagi lehetőségek tárháza, többek között olyan nevek hozzájárulása révén, mint a Sony Group. A japán óriás mellett befektetői alapok, nyugdíjalapok, valamint további cégek is látnak fantáziát a hosszabb távú projektben, ezzel pedig a vállalat becsült értéke elérte a 28,7 milliárd dollárt, ami szintén jelzi számunkra, hogy egy komoly szereplőről van szó.

Ami a Metaverse célkitűzéseit is jövőbeni bevezetését illeti, ezzel kapcsolatban korábban arról beszéltek, hogy egy olyan új virtuális teret kell elképzelnünk, amely állandó jelleggel összeköti majd a játékosokat, ezzel pedig valóban friss élményt kínálna a felhasználóknak. A közösségi élmény kiemeléséről lenne szó, amely minden fontosabb játék esetében elérhetővé válna, illetve a meglévő opciókat egészítené ki, legyen szó a Fortnite, a Rocket League, vagy akár Fall Guys címekről. A játékfejlesztők és tartalomkészítők munkáját az Unreal Engine, az Epic Online Services és az Epic Games Store funkcionalitásával, azok kombinálásával könnyítenék meg, de a konkrét részleteket csak később árulják majd el, remélhetőleg a nyár vagy az ősz folyamán.

Tavaly októberben a Fortnite kapcsán említették meg, hogy 12 hónap múlva már kétségbe vonható lesz a fejlesztés játék jellege (vagyis ennél jóval többet kínálnak majd a rajongóknak), könnyen lehet, hogy az őszi hónapokban mutatják majd be a friss platformot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások