Microsoft: 1 millió eladott Windows 2000

Microsoft: 1 millió eladott Windows 2000

2001. február 9. 09:28, Péntek
[IDG] A szoftveróriás Microsoft a Windows 2000 Server operációs rendszer hivatalos megjelenésének első évfordulóját az egymilliomodik eladott példánnyal ünnepli, közölte a cég egyik vezetője.



Pete Conway, a Microsoft Windows Business Division (Üzleti Windows Részleg) igazgatója szerint a Windows 2000 Server operációs rendszer igen nagy számú fogyása kellemes meglepetést okozott a redmondi (Washington) szoftvercégnek. A leginkább üzleti célra szánt Windows NT 5 szerverekbe készült változata, azaz szebb nevén a Windows 2000 Server tavaly február 17.-én jelent meg világszerte. Az eladott példányszám azóta meghaladta az egymilliót, közölte Conway.

A Windows NT vonalának eggyel korábbi változata, a Windows NT 4.0 csak majdnem másfél év, egészen pontosan 17 hónap eltelte után lépte át az egymilliós határt az eladott példányszám tekintetében.

"Teljesen le vagyunk nyűgözve.", mondta Conway. "Ez minden idők leggyorsabb szerver operációs rendszer elterjedése. Az évfordulóra bőven átlépjük az egymilliós határt."

A Microsoft a Windows 2000 Servert vállalati és internet-szerverek operációs rendszerének tervezte, és bár mint minden Windows a 2000 sem mentes a hibáktól, elődeinél mégis jóval stabilabb lett. Számos szakértő és elemző egyetért abban, hogy a Windows 2000 a legstabilabb szoftver, amit a Microsoft valaha is kiadott.

A Windows 2000 Server három változatban létezik. A legegyszerűbb változat a Windows 2000 Server, amely leginkább csak fájl- és nyomtatószervernek felel meg. Az Advanced Server egy összetettebb változat, amely az eddigieket a középszintű szimmetrikus multiprocesszoros rendszerek támogatásával bővíti ki, a Windows 2000 Datacenter Server pedig a csúcsváltozat, amelyet a Microsoft a nagygépes rendszerekbe szánt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások