Egymillió problémás alkalmazást törölt tavaly az Apple

Egymillió problémás alkalmazást törölt tavaly az Apple

2021. május 17. 15:42, Hétfő
A szakemberek komoly törlést végeztek a kaliforniai cég szoftverboltjában.

Az Apple közleménye szerint a munkatársai több mint 48 000 programot távolítottak el az App Store rendszeréből azért, mert rejtett vagy nem dokumentált funkciókat tartalmaztak. Több mint 150 000 alkalmazást azért töröltek, mert kéretlen reklámlevelek küldésében játszhattak szerepet, illetve illegális másolatok vagy félrevezetők voltak. Ezenkívül több mint 215 000 szoftvert távolítottak el a magánélet megsértése miatt. Az utóbbi esetekben általában arról volt szó, hogy a fejlesztők több felhasználói adatra akartak szert tenni, mint amennyire szükségük volt.

A szakemberek több mint 1,5 milliárd amerikai dolláros kárt akadályoztak meg a potenciálisan csaló tranzakció leállításával, több mint 3 millió lopott kártyával végrehajtott vásárlást gátoltak meg és 1 millió fiókot tiltottak le. Emellett 244 millió ügyfélfiók kapcsoltak ki, 424 millió fióklétrehozási kísérletet utasítottak el és töröltek 470 000 fejlesztői fiókot.

Az Apple rámutatott, hogy az alkalmazottai 2020-ban közel egymillió problémás új programot és szintén ugyanennyi alkalmazásfrissítést tagadtak meg vagy távolítottak el. Megfigyelhető volt még, hogy néha csak azért hoznak létre egyesek fejlesztői fiókokat, hogy csalásokat kövessenek el.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások