Előrendelhető a moduláris laptop

Előrendelhető a moduláris laptop

2021. május 17. 10:09, Hétfő
Teljes a specifikáció, megismertük a hivatalos árakat, jön a megjelenés.

A Framework eredetileg még februárban rántotta le a leplet érdekes koncepciójáról, a múlt hónapban pedig arról írtunk, hogy alakul a fejlesztés. Most a teljes specifikációt, a várható árakat, valamint az előrendelést is elérhetővé tették, így nem kell már sokat várni a debütálásra.

A hivatalos oldalon megismerhetjük az összes részletet, eszerint nem két, hanem összesen három (pontosabban négy) változatot kapunk majd, ezek közül az első kettő sorrendben 999, illetve 1399 dolláros áron jelenik meg a piacon. A legolcsóbb példány az Intel Core i5-1135G7 chipet kapja meg, amelyhez 8 GB DDR4-memória, egy 256 GB-os NVMe-meghajtó, Wi-Fi 6 elérés, valamint a Windows 10 Home operációs rendszer csatlakozik. A drágább testvér ehhez képest egy Intel Core i7-1165G7 processzorra épül, miközben a memória mérete 16 GB-ra ugrik, a tároló pedig egy 512 GB-os példány lesz. Ezek mellett elérhető lesz egy úgynevezett professzionális konfiguráció is, amely az i7-1185G7 chipet, 32 GB RAM-ot, 1 TB-os SSD-meghajtót, valamint a Windows 10 Pro szoftvert vonultatja fel, méghozzá vPro-támogatással. Az ár itt 1999 dollár lesz, ezzel azonban még mindig nem zárul le a lista.


Azok számára, akik kizárólag az alapokat szeretnék megkapni, hogy ezt követően saját maguk állítsák össze az ideálisnak tűnő konfigurációt, egy 749 dolláros DIY-modell is választható lesz, valószínűleg ez lesz tehát a legnépszerűbb változat, legalábbis a fanatikusok körében. Mindegyik laptop azonos kijelzőt kap, ez a 2256 x 1504 pixel felbontást támogatja, 3:2-es képaránnyal, valamint egy 1080p-webkamerával, amely egyetlen gombbal lekapcsolható lesz. A billentyűzet mellett még az 55 Wh-s akkumulátor érdemel említést, de nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a teljes alaplap kicserélhető lesz, hiszen ezzel biztosítható a moduláris jelleg, valamint a jövőben megjelenő komponensek támogatása.

Az előrendelés egyelőre a tengerentúlon él, ezt Európa még az év vége előtt követi a sorban, az első példányok várhatóan a nyár elején készülnek majd el, bár a cég kisebb szériákat vetít előre a chiphiány miatt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások