Kész a skandináv gyűrű

Kész a skandináv gyűrű

2001. február 10. 01:36, Szombat
A Global Crossing bejelentette, hogy kiépítette a skandináv gyűrű névre hallgató optikai hálózatát, mely Dániát, Svédországot és Norvégiát köti össze Európával, illetve Észak-, és Dél-Afrikával, továbbá Ázsiával.

A 2150 kilométer hosszú gyűrű a maga nemében egyedülálló, hiszen ezeket az országokat most kötötték össze először ilyen módon. A kábelnek köszönhetően felgyorsul a kommunikáció az északi területek és a világ többi része között.

"A következő fontos feladatunk, hogy továbbépítsük a már létező városi hálózatainkat Londonban, Frankfurtban, Párizsban, Amszterdamban és Milanóban. Még ebben az évben szeretnénk bekapcsolni Brüsszelt, Rotterdamot, Koppenhágát, Berlint, Hamburgot, Madridot és Zürichet a rendszerbe." - mondta Carl Grivner, a Global Crossing EMEA vezérigazgatója.

A Global Crossing nem vesztegeti az idejét, hiszen gőzerővel dolgoznak a nemrég meghirdetett déli projekten. A cég a munkálatokat a vártnál két hónappal hamarabb meg tudja kezdeni. A déli gyűrű Zürich, Milánó, Torino, és Lyon városokat köti majd össze, így végre lezárhatják a Párizson keresztülhaladó hurkot.

A skandinávok igényelték a sávszélesség megnövelését, hiszen az ország lakosságát a legtöbbet Internetezők között tartják számon. Mivel egyre többen és többen kapcsolódnak a hálózathoz, egyre nagyobb sávszélességre van szükség.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások