200 wattos töltés jön okostelefonokhoz

200 wattos töltés jön okostelefonokhoz

2021. június 2. 09:05, Szerda
A Xiaomi szerint ezzel alig néhány perc elég lesz a teljes feltöltéshez.

A népszerű okostelefonok gyártói az utóbbi időszakban igencsak eltérő utat választottak, legalábbis ami az akkumulátorokat, valamint azok feltöltését illeti. A kínai szereplők közül többen a lehető leggyorsabb iramot igyekeznek biztosítani, ezek között jelenik meg a Xiaomi, amely most egy 200 wattos változatot mutatott be.

A cég kapcsán márciusban mi is beszámoltunk arról, hogy ilyen megoldáson dolgoznak, ezt nem sokkal később követte a Mi 11-család bemutatkozása. A napokban egy rövidebb videót tették közzé saját Twitter-oldalukon, amely már a fent említett 200 wattos töltés működését (és gyorsaságát) mutatja meg nekünk, a HyperCharge névre keresztelt technológiával ugyanis alig 8 perc alatt töltöttek fel egy kissé módosított, kereken 4000 mAh-s akkumulátorral ellátott Mi 11 Pro készüléket. A fejlesztés nem kizárólag vezetékes alapokon alkalmazható, a vezetéknélküli példány esetében viszont 15 perc szükséges a teljes feltöltéshez, ami szintén nagyon kedvezőnek számít.


Jól látszik, hogy a piaci szereplők nagyon eltérő filozófiát képviselnek, ezzel kapcsolatban elég csak az Apple példáját szembeállítani a Xiaomi megoldásaival. Az amerikai cég mindössze 20 wattos gyorstöltést biztosít az iPhone 12 Pro Max típushoz, ennek töltőjét nem is helyezik el a csomagban, vagyis ezt nekünk kell külön beszereznünk, miközben a Samsung által piacra dobott Galaxy S21 Ultra 25 wattos megoldással igyekszik versenyben maradni, ezzel azonban az androidos zászlóshajók közül az egyik leglassabb alternatívát nyújtja nekünk, legalábbis a töltés terén. A szintén kínai BKK, amely az Oppo, a Vivo, a OnePlus, a Realme, valamint az iQOO feletti irányítást gyakorolja, eközben már a legnagyobb riválisnak számít, ők az iQOO esetében 125 wattos töltést biztosítanak.

Reméljük, az új megoldással nem tesszük minden eddiginél gyorsabban tönkre a gyári akkumulátorokat, ezzel kapcsolatban a későbbiekben jutunk majd további információhoz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások