OLED-paneles szemüveg a TCL-től

OLED-paneles szemüveg a TCL-től

2021. június 30. 15:59, Szerda
Az új modell a képernyői ellenére nem nevezhető okoseszköznek.

A TCL Technology kínai elektronikai cég bejelentette az NxtWear G nevű új készülékét, amely két 1080p OLED-panelt kapott. A kijelzők képformátuma 16:9 és a felhasználó úgy érezheti, mint ha egy 140 hüvelykes tévét nézne 4 méter távolságból. Minderről a Liliputing és a The Verge számolt be. A kiegészítő sem okos-, sem kiterjesztett valóság alkalmazásokkal nem használható. A termék kizárólagos feladata a vele összekötött okostelefonon vagy notebookon található tartalmak lejátszása. A beépített sztereó hangszórókhoz a gyártó vezeték nélküli fülhallgatókat javasol.

A szemüveg rendelkezik számos szenzorral, többek között giroszkóppal, iránytűvel és közelségérzékelővel. A nyílt dizájn lehetővé teszi a környezet érzékelését, így akár az okostelefon billentyűzete zökkenőmentesen kezelhető anélkül, hogy a viselőnek le kellene vennie az NxtWear G-t. A kapcsolódó alkalmazás segítségével az okostelefon érintőpadként is használható, ezáltal az eszköz viselése közben különböző programok is kezelhetők.

Az áramellátás a beépített USB Type-C porton keresztül történik, így nincs szükség akkumulátorra, s ennek köszönhetően a kapcsolódó kábel súlya csupán 130 gramm. Az NxtWear G minden olyan készülékkel kompatibilis, amely videojeleket tud küldeni az USB Type-C csatlakozón keresztül. Az új termék először Ausztráliában lesz kapható júliustól, a bevezető ára 899 ausztrál dollár lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások