Ilyen lesz a Thunderbolt 5

Ilyen lesz a Thunderbolt 5

2021. augusztus 17. 15:50, Kedd
Az Intel egyik menedzsere tévedésből hozta nyilvánosságra a kapcsolódó információkat.

Gregory M. Bryant, az Intel ügyvezető alelnöke és kliens számítógépes csoportjának ügyvezetője a cég izraeli kutatólaboratóriumában tett látogatást különböző felvételekkel dokumentálta és véletlenül egy olyan fotót is megosztott a Twitteren, amely fontos információkat árult el a jövőbeli Thunderbolt 5 szabványról. Így derült ki többek között, hogy a Thunderbolt következő generációja is a USB Type-C csatlakozóra épül majd, amelyet az Intel a belső dokumentumaiban csak úgy nevez: 80G PHY Technology.

Az USB Type-C következő generációja már kétszer nagyobb adatátviteli sávszélességgel fog rendelkezni, mint a mostani USB4 szabvány. Mindezekről az AnandTech számolt be. A Thunderbolt 5 szabvány az úgynevezett PAM-3 amplitúdómodulációra épül. Az ehhez szükséges chipeket a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC) szállíthatja az Intelnek.

Azt ugyanakkor egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy valóban ilyen műszaki jellemzőkkel fog-e rendelkezni a Thunderbolt 5, valamint, hogy mikor jelenhetnek meg a szabványt támogató laptopok és más különböző készülékek. Mindenesetre, ha a kiszivárgott információk valósak, akkor a Thunderbolt következő generációja valódi előrelépést jelenthet a korábbi változatokhoz képest.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások