A koronavírust tagadó videók miatt tiltották le a YouTube-ról a Sky News Australia-t

A koronavírust tagadó videók miatt tiltották le a YouTube-ról a Sky News Australia-t

2021. augusztus 9. 14:33, Hétfő
A televízióadó egy ideig nem tölthet fel anyagokat a platformra.

A YouTube úgy döntött, hogy letiltja a Sky News Australia csatornáját, mert a cég néhány feltöltött felvételben kétségbe vonta, hogy egyáltalán létezik a koronavírus. Mindez rosszabb időpontban nem is jöhetett volna, hiszen Ausztrália éppen a koronavírus delta variánsa ellen küzd és több millió helyi lakos van hetek óta karanténban. Ennek ellenére az ausztrál hatóságok nem tudják megfékezni a járványt.

A videomegosztó portál azzal indokolta a döntést, hogy a Sky News Australia immár sokadik alkalommal sértette meg az egészségügyi álinformációk elleni irányelveit. A nézőknek a tartalmakban olyan szerek bevételét ajánlották, amelyek hatása minimum kétségbe vonható. Az ajánlott szerek között volt a hidroxiklorokin, amelynek komoly mellékhatásai lehetnek és nem hat a koronavírus ellen.

A Sky News Australia YouTube-csatornája jelenleg 1,85 millió előfizetővel rendelkezik és a tiltás egyelőre egy hétre szól. Amennyiben egy csatornát 90 nap alatt háromszor sújtanak ilyen büntetéssel, akkor a csatornát törlik. A televízióadó úgy kommentálta az intézkedést, hogy az merénylet a gondolatszabadság ellen. A YouTube egyébként azt nem árulta, hogy pontosan melyik anyagokat kifogásolta.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások