Android appok jönnek az Xbox-konzolokra

Android appok jönnek az Xbox-konzolokra

2021. szeptember 6. 18:18, Hétfő
A Windows 11 mellett nemsokára itt is felbukkannak majd az alkalmazások.

Az Xbox-család kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy a platformon több exkluzív játékot mutatnának be a Microsoft illetékesei, eközben azonban azt is megtudtuk, hogy a Windows 11 október 5-én debütálna, bár az új operációs rendszer csak később támogatja majd az androidos appokat. Könnyen lehet, hogy a konzolokon is elérhetővé teszik a támogatást, legalábbis erre utalnak a most kiszivárgott részletek.

A redmondi cég saját online szoftverboltjában bukkant fel az új alkalmazás, amely árulkodó nevet kapott, ezt ugyanis a Windows Subsystem for Android név alatt találjuk meg a kínálatban. Érdekes módon az app jelen pillanatban semmilyen funkcionalitással nem rendelkezik, legalábbis erre a következtetésre jutottak azok, akik a letöltést követően megpróbálták megnyitni azt. A futtatás során egy szimpla fehér képernyőt kapunk, amelyen arra figyelmeztetnek, hogy kizárólag belső használatra szánták ezen verziót, így képernyőképet sem ajánlatos készíteni – nem mintha ezzel bármilyen információt továbbíthatnánk a nagyközönségnek. A kompatibilis rendszerek között azonban már felbukkan az Xbox is, amely arra utal, hogy az androidos alkalmazások belátható időn belül ezen konzolokon is futtathatók lesznek.

A korai próbálkozók néhány további érdekességet is felsorolnak, ezek szerint minimum követelményként szerepel a Windows 10 build 22000.0, ilyen verzió viszont jelenleg nincs használatban, de ugyanígy furcsa, hogy készítőként (fejlesztőként) a Microsoft Corp. szerepel az appban, miközben a cég maga a legtöbb esetben a Microsoft Corporation nevet tünteti itt fel. Nagyon úgy tűnik viszont, hogy számos helyen pusztán ideiglenes elnevezéseket alkalmaztak, a lényeg itt azon van, hogy az Xbox One és az ennél újabb típusok szintén helyet kapnak majd a listán, vagyis a Windows 11 megjelenését követően, néhány hónappal később, már ezen konzolokon is elindíthatjuk a különböző androidos fejlesztéseket.

Ennek pontos időpontját még nem ismerjük, a cég maga sem árulta is a hivatalos dátumot, ez várhatóan az év végén, esetleg a jövő év elején jön majd el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások