Gondok vannak az Android 12-vel

Gondok vannak az Android 12-vel

2021. október 26. 17:57, Kedd
A Pixel-telefonokon sokan fagyásokkal és egyéb problémákkal küzdenek.

Az Android 12 elérhetővé válása mellett a napokban a Pixel 6 és 6 Pro bemutatkozásáról írtunk, a Google a jelek szerint mind az új hardverrel, mind pedig a szoftverrel elkészült. Nem sokat kellett azonban várni az első problémák felbukkanására, számos felhasználó jelezte, hogy gondok vannak az új operációs rendszerrel.

A cég az első körben ezúttal is saját okostelefonjain tette elérhetővé a szoftver új verzióját, hamarosan befutottak azonban az első negatív visszajelzések, ahogy a felhasználók nekiálltak a frissítésnek. A fenti példában a Face Unlock működésének leállásáról panaszkodnak, mások azonban a rendszer állandó, visszatérő összeomlását említik meg, miközben az akkumulátor szokásosnál jóval gyorsabb lemerülése is megjelenik a komolyabb tünetek listáján. A jelek szerint a kamerát kezelő alkalmazással vannak gondok, viszont a tünetek szerteágazó jellege arra utal, hogy ennél kiterjedtebb problémáról van szó.

Egyes külsős oldalakon figyelemmel követhetjük az Android 12 esetében tapasztalt kisebb-nagyobb gondok listáját, a fejlesztői előzetesektől egészen a véglegesnek szánt változatig. A Google a maga részéről egyelőre annyit közölt, hogy jó eséllyel egyes külsős alkalmazások, azok kompatibilitása jelenti a problémák forrását, és bár egyes hibákat már javítottként tüntetnek fel a hivatalos oldalon, ezek a jelek szerint továbbra is előfordulnak a frissített készülékeken, illetve azok egy részén. Ezek a gyári beállítások, illetve a korábbi biztonsági mentések többszöri visszaállítása után is megmaradnak, a felhasználók jó része tehát még vár a javításokra.

A Pixel-vonal esetében korábban is előfordultak hasonló malőrök, ezek közül a Pixel 3 és 3 XL emelkedik ki, hiszen annak idején (2018-ban) a hangszóró, a káva, valamint a karcolás elleni védelem kapcsán is felmerültek kifogások. A Pixel 4 vásárlói a rögzített videóknál tapasztaltak furcsa hangokat, a Pixel 5 pedig az üveg és az alumínium keret közötti rés miatt került a fókuszba.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások