Menekülnek a nézők az Örökkévalók vetítéseiről

Menekülnek a nézők az Örökkévalók vetítéseiről

2021. november 14. 12:28, Vasárnap
Ismét az Eternals lesz a legnézettebb film hétvégén a mozikban.

Amerikában magabiztosan fogja megszerezni a hétvégi legnézettebb film címét az Örökkévalók, azaz az Eternals, és minden bizonnyal világszinten is ez lesz a helyzet. Azonban a film elég komoly bevételcsökkenést szenved el, ahogy arra számítani lehetett a nyitónapi bevétel, valamint a nézői visszajelzések alapján - mint ismert, a film Marvel-szinten rossznak számító B átlagos értékelést kapott az amerikai nézőktől, vagyis erős négyest, ami általában arra utal, hogy a nézőmegtartása nem lesz túl jó.

Nos, a "tudományos módszer" ezúttal sem mondott csődöt, hiszen a becslések szerint a film pénteken 7,8 millió dollár bevételt hozott Amerikában, ami azt jelenti, hogy előző heti nézőinek 3/4-ét elveszítette. Ez a 75%-os nézőcsökkenés elég jelentősnek mondható. Ugyan a hájpos filmek általában mindig elég nagyot esnek a második péntekre, hiszen nagyon sokan az első napokra váltanak jegyet, annyira érdeklődnek, azonban az efféle zuhanások mértéke között is van különbség: például a Shang-Chi 67%-os csökkenése azt jelentette, hogy a sokkal jobban kezdő, de 76%-os eső Venom 2-nél jóval több bevételt ért el annak ellenére, hogy utóbbi sokkal jobban nyitott.

Az Eternals így szombaton átlépte a 100 millió dolláros amerikai bevételt, a hétvégére pedig 28 millió dollár jelezhető előre. És most már biztosra vehetjük, a film nem fogja fenyegetni az idei Marvel-produkció bevételeit, sem a Fekete Özvegyét, sem pedig az idei legtöbb bevételt hozó hollywoodi filmnek számító Shang Chiét.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások