A Qualcomm a PC-piacon is az Intel kihívójává válna

A Qualcomm a PC-piacon is az Intel kihívójává válna

2022. január 5. 22:46, Szerda
A gyártó kiváltaná a vetélytársa chipjeit az asztali számítógépekben.

Cristiano Amon, a Qualcomm első embere a Consumer Electronics Show (CES) keretében elmondott beszédében kiemelte, hogy harcba akarnak szállni a Intellel a PC-piacon betöltött pozíciójáért. Jelenleg ugyanis a Windows operációs rendszereket futtató számítógépekben az Intel technológiájával kompatibilis processzorok a meghatározók. Az okostelefonok és a táblagépek esetében viszont az ARM tervein alapuló chipek egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkeznek.

A Qualcomm különösen azóta számol komoly esélyekkel, hogy nemrég az Apple is a Mac számítógépek esetében az ARM technológiájára váltott. Amon most úgy fogalmazott, hogy az ARM technológiájára való váltás elkerülhetetlen. A menedzser elismerte, hogy vannak szkeptikusok, de ettől még az asztali számítógépek folyamatosan változnak és a következő generációk teljesen másként fognak kinézni, mint a mostaniak. Az Apple Mac számítógépeit a szakértők többek között a gyorsaságukért és a hatékonyságukért dicsérték. Az mindenesetre már bebizonyosodott, hogy az alkalmazott chipek versenyképesek az Intel termékeivel, sőt.

Amon végül kitért arra is, hogy a jövőben a jelenleginél sokkal nagyobb szerepet akarnak játszani az autóüzletben és a CES-en bejelentette, hogy három gyártóval (Honda, Renault, Volvo) is együttműködnek. A kooperáció segítésére fejlesztőirodát nyitottak Berlinben. Szintén jövőbeli piacot látnak a kiterjesztett valóság szemüvegekben, amelyek digitális tartalmakat vetíthetnek a valódi környezetekbe. A társaság most egy különleges chipet fejleszt a Microsoft új kiterjesztett valóság szemüvegéhez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások