Elon Musknak mindennél fontosabb egy új robot megalkotása

Elon Musknak mindennél fontosabb egy új robot megalkotása

2022. február 1. 11:23, Kedd
A gép elkészítése nagyobb prioritással bír, mint az elektromos gépkocsik, például a Cybertruck megalkotása.

A Tesla Motors fejlesztői egy új projektben ötvöznék a meglévő hálózatot egy Tesla Bot nevű humanoid robottal, amely több eltérő feladatot látna el a mindennapokban. Tavaly az AI Day nevű rendezvényen Elon Musk alapító és vezérigazgató úgy vélte, hogy egy saját robot legyártása a következő logikus lépés a Tesla számára és a jövőben egy ilyen modell akár még a személyes barátunk is lehet, elsődleges feladata viszont a nehéz és unalmas feladatkörök ellátása lesz.

Elon Musk most kifejtette, hogy a jelenleg fejlesztett termékeik közül a humanoid robot, amelynek a neve időközben Optimus lett, a legfontosabb. A menedzser hozzátette, hogy még akkor is, ha a gép elkészítése és sorozatgyártása évekbe telhet, sokkal fontosabb a számukra, mint az elektromos autóik, köztük a Cybertruck is. Musk kijelentette az első humanoid modellek az üzemeikben fognak dolgozni és segítenek majd a munkaerőhiány orvoslásában.

A robot 1,70 méter magas és körülbelül 56 kilogrammos lesz, egyszerre 20 kilogramm hasznos terhet tud majd cipelni és közel 70 kilogramm súlyt lesz képes egyszerre felemelni. Az új modell "természetesen barátságos lesz" és elsősorban a veszélyes, az ismétlődő, valamint az unalmas munkák elvégzését veheti át az emberektől.


Persze jó esély van rá, hogy a robot soha nem készül el ugyanúgy, ahogy mindenki elfelejtette Musk 2019-es nagyotmondását, mely szerint 2020-ra már 1 millió autonóm taxijuk rója majd az utakat. A cégvezető bejelentése elsősorban az alkalmazottak, a Tesla-vásárlók és befektetők figyelmének fenntartásáról szól, hiszen mindössze annyit mondott, hogy egy olyan terméken dolgoznak, ami sok év múlva jelenik majd meg. Ez feledtetheti azokat a sokkal fontosabb rossz híreket, melyek szerint a szintén rég bejelentett Cybertruck idén sem kerül piacra, hogy egyáltalán nem dolgoznak nagyon olcsó Tesla-modellen és hogy a gyártó a vártnál sokkal kevesebb autót tud leszállítani idén a chiphiány miatt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások