Elkészült a Microsoft Office XP

Elkészült a Microsoft Office XP

2001. március 6. 22:36, Kedd
A szoftveróriás Microsoft bejelentette, hogy a cég fejlesztői elkészültek az Office irodai programcsomag következő generációs változatának, a Microsoft Office XP-nek a fejlesztési munkálataival.


Steve Balmer a Microsoft elnöke
A korábban Office 10 kódnevet viselő Office XP programcsomag CPP (Corporate Preview Program) változata már mostantól elérhető, míg a szoftver normál bolti verziója várhatóan május végén lesz a nagyközönség által megvehető. A Microsoft közleményeiben egyébként úgy nyilatkozik a legújabb Office-ról, mint a cég eddigi legjobb és egyben legstabilabb irodai programcsomagjáról. Szakértők szerint azonban bármilyen kiváló termék is lesz az Office XP, a Microsoftnak minden egyes új Office, vagy Office XP upgrade vásárlóért keményen meg kell majd küzdenie, hiszen mostanság a szoftverek piacán elég gyenge vásárlási kedv mutatkozik.

"Az Office programcsomagunk korábbi verziói nagy sikereket értek el, hiszen vásárlóink tökéletesen elégedettek voltak a csomagba tartozó szoftverek szolgáltatásaival. Az idő azonban nem áll meg, így a felhasználóknak egyre több új igénye merül fel az irodai programokat illetően, és itt jön be a képbe az új Microsoft Office XP." - nyilatkozta Steven Sinofsky, a Microsoft alelnöke.

Sinofsky azt is fontosnak tartotta megemlíteni az Office XP-vel kapcsolatban, hogy az új, elsősorban irodai felhasználásra készült Office programokban több, már eddig is meglévő szolgáltatás elérését is sokkal könnyebbé tették. Állítása szerint ezek a szolgáltatások a korábbi Office verziókban általában nagyon mélyen el voltak rejtve, így a felhasználóknak sok vesződségükbe került ezen funkciók előcsalogatása. Sinofsky szerint az Office XP egy másik lényeges újdonsága a jelentősen megnövelt működési megbízhatóság, így a felhasználóknak például arra is lehetőségük nyílik, hogy akár a számítógép lefagyása után is vissza tudják állítani korábbi, esetlegesen el nem mentett munkájukat.

Az Office XP bétatesztje még tavaly nyáron indult, amikoris a Microsoft a programcsomag béta 1-es verzióját több mint 3000 teszterhez jutatta el. A béta 2-es verziót később már 10000 teszter tesztelhette, míg a 20 dollárba (~6e Ft) kerülő RC1-es (Release Candidate 1) változatot 500000 felhasználó vásárolhatta meg. A programcsomag végleges verziójának gyártását egyébként március 5-én kezdték el, és a május végi piaci megjelenési időpont már lényegében véglegesnek tekinthető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások