MSI GeForce3 kártya

MSI GeForce3 kártya

2001. március 7. 00:13, Szerda
Az MSI ma bejelentette a legújabb StarForce 822 nevű grafikus gyorsítókártyáját, amely a komoly teljesítménnyel rendelkező NVIDIA GeForce3 grafikus chipre épül.

Az NVIDIA még csak nem régen mutatta be hivatalosan a GeForce3 chipjét, de a grafikus kártyákat gyártó cégek már sorra jelentik be legújabb GeForce3-ra épülő termékeiket. Közéjük tartozik többek között az ASUStek, az ELSA, a Gigabyte, a Leadtek és még számos más neves cég is. Az új kártyák mindegyike nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz készül, amelyeket a GeForce3 megfelelően ki is tud szolgálni. A chip maga 57 millió tranzisztorból épül fel, és a DDR memóriákat támogatja. A modern nFiniteFX és Lightspeed Memory Architecture technológiáknak köszönhetően a fejlesztők az eddigieknél könnyebben tudnak nagyon hatásos, speciális effektusokat készíteni, amelyek még színesebbé tehetik például a játékprogramokat.


A díjnyertes MSI StarForce termékcsalád tehát egy GeForce3-ra épülő kártyával fog bővülni. A 256 bites architektúrára épülő grafikus motor és a 200MHz-es frekvenciával működő NVIDIA chip alapvetően meghatározzák a komoly teljesítményt. Ezekhez kapcsolódik a 64MB kapacitású DDR SDRAM memória, amelynél 460MHz-es órajelet alkalmaznak. Az MSI kártya az AGP 4x interfészt támogatja, és ennek megfelelő foglalatba lehet belehelyezni. Azok számára, akiknek nem nyújt elegendő hatékonyságot a StarForce822 az MSI egy másik kártyát is kifejlesztett, melynek típusa MS-5999. Ez a termék TV ki- és bemeneti csatlakozók mellett DVI kimenetet is tartalmaz, valamint S-Video funkciók ellátására is képes. Tehát az MS-5999 kiválóan alkalmas videók szerkesztéséhez is.

Az MSI StarForce 822 kompatibilis a Windows 9x/Millennium és a Windows NT/2000 operációs rendszerekkel is. Az MSI az új kártyája mellé adja többek között a 3D TooL szoftverét is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások